Jan-Erik og Sandro ble dagens duo

Skrevet av Birger Christensen,  15.07.2024
Artikkelbilde
Schamyl (DEN) Foto Stefan Olsson, Svensk Galopp
Det ble slett ingen blåmandag for duoen Jan-Erik Neuroth og Sandro de Paiva selv om løpene på Jægerso ble utsatt et døgn.
Totalt mest verdt var selvsagt Derbyseieren med fantastiske Schamyl. I en knallhard strid med Mendel's Rock (Per-Anders Gråberg) fikk Schamyl slengt seg foran med en nese til gode. Bak Stall Petterøe's Mix skjuler Kari Petterøe seg. Men også datteren Anne, som er ponnigeneral på banen, hadde all grunn til å juble. Også over seierssjekken på 1 245 000 svenske kroner.

 

Jan-Erik var merkbart rørt over å vinne Derby i sin første start som trener. Han vant som jockey på Jägersro med Bokan i 2015, og i fjor vant han Derby på Øvrevoll i sitt siste Derbyritt med Ami de Vega. Det var samtidig pappa Widos siste Derbystart, og da var det også følelser til stede. - Dette var en dag jeg vil komme til å huske en stund, sa Jan-Erik. Takk også til pappa.

 

 

Margareta Wettermarks Minnesløpning heter løpet for de beste hoppene på den svenske Derbydagen. Jan-Erik Neuroth vant løpet i fjor som jockey på Mystery Night, nå ble det seier på ny, men nå som trener. -Hun bare elsker Jägersro, sa Jan-Erik om hoppa som tok sin syvende seier på åtte forsøk i Malmø. - Banen er flat og godt dosert, og det passer Mystery Night perfekt. Sandro de Paiva red et flott løp på vinneren, så nå er alt bare velstand, la treneren med stor suksess til. Bak vinneren avsluttet Takeko voldsomt til en flott andreplass. Hun vant løpet i 2022 på en dag som Annike Bye Hansen aldri glemmer. Da tok hun sin første Derbyseier med Hard One to Please, og Annike sto som et spørsmålstegn.

 

 

Litt senere på kvelden ble det nok en ny suksess for duoen Neuroth/de Paiva. I treårsløpet Malmø Stads Pris, for de hestene som syntes at Derbydistansen var i lengste laget, fikk vi Imra som sterk vinner. Nærmest fulgte Kjell Hroar (Cathrine Erichsen/Per-Anders Gråberg) og Stamford Street (Niels Petersen/Pat Cosgrave). Ellers noterer vi at Petersen og Bye Hansen ble tredje med favorittene Rockofthemountain og Aphelios.