Hans Petter 75 år

Skrevet av Birger Christensen,  18.07.2024
Artikkelbilde
Hans Petter Eriksen fyller 75 år

Fredag 19. juli fyller Hans Petter Eriksen 75 år. Han vokste opp et par hestesprang unna der hvor 900-meteren starter, og kontakten med Øvrevoll ble opprettet tidlig.

- Jeg red noen ponniløp før jeg gikk over til stor hest, beretter Hans Petter. Ridevekten i et løp nokså tidlig på 60-tallet var 42.5 kg, og da kan det ikke ha vært mye sideflesk. Den delen av karrieren endte med 11 seire, slett ikke ille.

Tidlig på 80-tallet var Ragnar  Wormdahl aktuell som direktør på Øvrevoll. Men han ville gjerne ha med Hans Petter som sportssjef, og slik ble det. Den posisjonen hadde han frem til 2016, siden 2005 var han også direktør. 

- Etter at jeg ble direktør fungerte Liv Kristiansen i stor grad som sportssjef. Det var en fin tid i direktørstolen, og jeg trivdes godt. Men i 2016 ble jeg pensjonist og har det bra som det. Har god helse og sist vinter gikk jeg rundt 1300 km på ski. 

På sommeren er det ett sted som gjelder. Brekkestø ikke langt fra Lillesand har vært stedet, og der har han sammen med hundene og familien kost seg på sommeren i mer enn 50 år. 

- Camilla (datter) og Niels (Petersen, svigersønn og championtrener) kommer nedover på fredag, og det blir hyggelig, avrunder Hans Petter. Han har klare planer om å være tilstede på Derbydagen, hvor han de senere årene har hatt ordfører Lisbeth Hammer Krog til bords, og det har vært veldig hyggelig. 

Vi gratulerer med 75-årsdagen.