Cathrine: "Airtrix er den beste sjansen"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  24.07.2024
Artikkelbilde
Cathrine Erichsen er toer på Øvrevolls trenertopp etter Niels Petersen. Hun er som alltid verdt å følge. Cathrine og obs-hester er ingen dårlig kombinasjon. Denne gang obs'er hun for Boaz i V65-2. Foto: Hesteguiden.com

Det er close race på Øvrevolls trenertopp. Cathrine Erichsen er snau toer bak Niels Petersen. Torsdag starter Cathrine fem. – Airtrix i V65-6 er den beste sjansen, sier hun til ovrevoll.no.


- 3 A Million Dreams (1. løp, Per-Anders Gråberg) jobber fint. Er litt bak Irish Lioness, femmer sist etter en litt frisk åpning. Jeg tror hun kunne ha vunnet det løpet med et litt annet løpsopplegg. A Million Dreams skal være med her, men hesten til Niels Petersen kan være veldig bra i dette 2-årsløpet.

- 8 Emma Emilleen (V65-1, Per-Anders Gråberg) er jeg spent på. Jobber bra. «Pulla» for mye sist. Regnes.

- 1 Fredriq Von Soa (V65-2, Per-Anders Gråberg) vant sist. Har kapasitet, har vunnet syv løp, men skjønner fortsatt ikke helt hva det går ut på. Flower Power kommer vel til å lede lenge her, Men Fredriq kan vinne igjen.

- 7 Boaz (V65-2, Ulrika Holmquist) gjør sin fjerde start. Har vært veldig mye syk. Begynner å komme nå. Er droppet tre kilo. Kan være farlig – og jeg er ikke helt sikkert på at Fredriq Von Soa er foran. Jeg obs’er altså her.

- 9 Airtrix (V65-6/V4-4. Per-Anders Gråberg) er den beste sjansen. Gikk veldig fint på 1730 meter for P-A den 22. juni med fleksible blinkers, 1600 meter nå. Det kan gå igjen. Står på samme handicaptall som sist; 56. Fordel av det lange oppløpet, sier Cathrine til ovrevoll.no.

* Red. anm.: Airtrix, 6 år og nå med 56 i formtall, var oppe i 69 i handicap på Klampenborg tidlig i 3-årssesongen.  

Niels jakter nr. 500: «2-åringen er brukbar»

FAVORITT TORSDAG: Gravity i vinnerpaddocken. Her med Carlos Lopez som er på bakken torsdag. Lorenzo Putzulu rir med fire kilo av. Foto: hesteguiden.com

Han har 499 seire på Øvrevoll og jakter nummer 500 torsdag. Etter litt betenkningstid blinker championtrener Niels Petersen ut 2-årige Wassim (1. løp) som sin beste sjanse torsdag.

- 6 Wassim (1. løp, Elione Chaves) er en fin type. Jeg kjenner ikke de andre 2-åringene, men hesten til Cathrine Erichsen tror jeg er bra. Det skal vel stå mellom hennes og Wassim som nok er den beste sjansen jeg har torsdag.

- 7 Herewegodandy (V65-1, Lorenzo Putzulu) har ikke vunnet i år og skuffet sist. Er mer glad for 1370 meter enn 1170 som det var sist. Han kan like godt vinne som å bli nummer 5. Lorentzo Putzulu (fra Sardinia, red. anm.) tar av fire kilo og rir bra.

- 1 Cotton Eye Joe (V65-3/V4-1, Per-Anders Gråberg) har vært litt under pari i år, vil si han har skuffet. Bærer mye vekt på den banen som er nå, allikevel ikke helt borte.

- 5 Gravity (V65-3/V4-1, Lorenzo Putzulu) har vært god i hele år. Litt kort sist, men gjorde et bra løp. Fire kilo av betyr mye. Er litt spent på distansen, har gått sine beste løp med indre sving. Amzaan fra Knut Arnesen er kanskje hardest i mot. Jeg mener Gravity er en naturlig favoritt i løpet.

- 10 Hunters Lullaby (V65-5/V4-3, Per-Anders Gråberg) gikk godt på 1370, 1170 meter nå. Var syk, frisk igjen nå. Behøver ikke være helt borte her, sier Niels Petersen til ovrevoll.no.


* Carlos Lopez topper jockeystatistikken med sine 16 seire. Han er på bakken torsdag. Manuel Martinez er toer. Fjorårets championjockey har vært 11 ganger i Øvrevolls vinnerpaddock i 2024.
Deretter følger Sandro De Paiva som vant tre løp sist torsdag. Sandro har ti seire så langt.
Lorenzo Putzulu, lærling, er nummer seks med 4 førsteplasser på 20 ritt. Han tar av fire kilo, rir bra, og er selvfølgelig verdt å følge i spillet.

* 52 hester i V65-spillet bør garantere for en pen utbetaling på Øvrevoll torsdag.

* Fire kvinnelige svenske jockeyer rir på Øvrevoll torsdag; Ulrika Holmquist, Anna Pilroth, Nathalie Mortensen og Malin Holmberg. De er henholdsvis nr. 5, 10, 14 og 16 på den svenske jockeystatistikken som toppes av Elione Chaves med 26 seire. Beste kvinnelige rytter i Sverige per nå er Angelika Berg som vant to i lunsjen på Bro onsdag. Hun er dermed oppe i 70 seire og er nå proffjockey. Det har Per-Anders Gråberg vært veldig lenge. P-A, som fylte 50 sist fredag, vant ett løp på Bro Park onsdag og har nå nøyaktig 2100 førsteplasser i karrieren. Altså et lite P-A-jubileum på Bro i går.
Janos Tandari, som døde i 2017, stoppet på 2316 seire. 

* I et tidlig spill, onsdag kl. 22.00, var 5 Gravity (V65-3) en 53-prosenter og 6 Red Valley (V65-4) en 51-prosenter.