Neuroth med to starthester i den tyske Derbyuken

Skrevet av Tom W. Johannessen,  28.06.2024
Artikkelbilde
STJERNEN I OSLO CUP: Ami De Vega, og kretsen rundt, etter triumfen i Oslo Cup. Foto: Hesteguiden.com

Seneschal starter onsdag og Thunder Sea søndag. Oppdatert link live stream.

Ami De Vega var enorm i Oslo Cup. En mulig start i et Listed-løp over 3200 meter i Hamburg 3. juli utgår. - Vi venter. Det kommer for nært opptil. Han er bare fire år, sier Jan-Erik Neuroth.

Seneschal, KLIKK HER

Thunder Sea, KLIKK HER

Live stream Hamburg - KLIKK HER

Ami De Vega venter med Tyskland 


Han har stadig et blikk mot værgudene. - Jeg var også litt usikker på været. 29-30 grader kunne være en mulighet. Men værmeldingen skifter, fortsetter  Jan-Erik som ser mot Sveaas-løpet (1800 meter) på Derby-dagen for Ami De Vega.

Ami De Vega høynet til 93
Men også her spiller vær og baneforhold inn. Veldig hard bane betyr at løpet går uten Neuroth-stjernen som nå har 7 av 11 – og som for øvrig vant Kriteriet (1370 meter) på Øvrevoll som 2-åring.
– Da finner vi noe annet, uttaler han på vegne av Ami De Vega (Stall Perlen) som ble høynet fra 88 til 93 i handicaptall. – Han kan mer enn det med riktig distanse og underlag. Han var rå sist. Dette er en veldig god hest, spesielt når det er svikt i banen. Løpshodet er med på å gjøre ham til en topphest, sier treneren som ikke utelukker at det kan bli en eventuell tysklandsstart etter 20. juli som en oppkjøring til Marit Sveaas Minneløp.  .


Seneschal (Stall EOS) blir Neuroth-stallens representant i Hamburg 3. juli. Sandro De Paiva rir. Samme mann og jockey sitter opp på Thunder Sea (Stall Perlen) i et Listed-løp for hopper på den tyske Derby-dagen i Hamburg 7. juli.

Mada Mia på Jägersro søndag

Førstkommende søndag starter Mada Mia (Sandro De Paiva/Stall Perlen) i Svenskt Oaks Trial på Jägersro.
– Trippel er bra her. Tror hun trenger løpet. Spent på hvordan hun takler dirt og distanse, oppsummerer Jan-Erik Neuroth. Mada Mia gjør karrierens fjerde start.

SISTE: Seneschal (Stall EOS, Sandro de Paiva) ble sist i sin Listed-start over 3200 meter i Hamburg onsdag kveld. - Han må sjekkes opp. At han ikke er syk, forkjølet eller noe. Han underpresterte. Vi må få kontroll på dette. Banen var tung og løs, forteller Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no onsdag kveld. Han reiser hjem torsdag morgen og ned igjen til Hamburg lørdag. Thunder Sea starter på den tyske Derby-søndagen.