Klar for flere besøk i vinnerpaddocken

Skrevet av Tom W. Johannessen,  31.01.2024
Artikkelbilde
Willa Synøve Marcussen Schou vant 1. oktober 2019 HM Dronningens Ærespræmieløb på Klampenborg med feltets minst spilte hest. I anledning dansk galoppsports 160-årsjubileum gjestet daværende dronning Margrethe II av Danmark banen. Foto: Burt Seeger

Den ene på bildet har abdisert. Den andre har ingen planer om å slå av på farten. Nå er Willa Synøve Marcussen Schou tilbake hos trener Niels Petersen og kampklar på vei inn i en ny sesong.

- Jeg vil bli bedre. Opp og fram, sier 30-åringen (hun fylte rundt år forrige torsdag) fra Stavern og Larvik.
Sagt med andre enn hennes egne ord: Hun vil stadig videre fra en pen posisjon på hesteryggen i skandinavisk galoppsport.avisk galoppsport.

«Jeg er egentlig fornøyd med fjoråret»
Willa har vært beste kvinnelige rytter på Øvrevoll de to siste sesongen. 19 seire i 2022, 12 i 2023. En ventet nedgang i fjor. Vektlettelsen, «claim’en» på fagspråket, forsvant i mai i 2023 etter seier nummer 70 med Hesmah i Gøteborg. – Jeg er egentlig fornøyd med fjoråret, sier Willa til ovrevoll.no etter å ha blitt spurt om en liten selv-evaluering.

To på avslutningsdagen
Hun kan for øvrig lene seg på en fin sesongavslutning 16. november. Seire på Bartat (Victoria Hughes) og Fredriq Von Soa (Cathrine Erichsen). Den siste en høstslager med tre strake og flere kilo inne. Én av flere fine hester Willa satt på i perioden hos Cathrine Erichsen som varte fra Stockholm Cup i september til mandag denne uken. Da var hun tilbake der hun kom fra; hos Niels Petersen.

«Cathrine har vært veldig fair»


STERK SEIER: 2-årige Rosemary's Baby og Willa Synøve Marcussen Schou vinner Norsk Rikstotos Oppdrettsløp i november. Cathrine Erichsen trener. Foto: Hesteguiden.com

- Det er ingen hard feelings. Cathrine har vært veldig fair og gitt meg fine sjanser. Vi er ikke uvenner, og jeg håper det blir sånn at jeg kan hjelpe litt til hos Cathrine om ettermiddagene, sier Willa. Ganske bestemt.
Hun er vant til å være travel. Nå blir det også turer til Årnes og Ole Kristian Lindvik og Bjørkmoen Rehab der hun rir ut litt.

Kan sin globus
Hun er klar på at hun har jobbet hardt for sine ritt. – Jeg har aldri fått noe gratis, uttaler jockeyen som er en fighter og en absolutt tøffing. Willa kan sin globus. Hun har ridd løp i Tyskland (fire baner), Frankrike (to baner), Italia, Belgia, Polen, Ungarn, Tsjekkia, USA, Marokko, Martinique og Mauritius. I tillegg til de skandinaviske landene.
Fire vintre i Dubai og én i Bahrain har også gitt verdifull erfaring.
68 seire i Norge, 13 i Sverige og én i Danmark er en foreløpig løpsfasit.
Mer følger i en spennende 2024-sesong!   

HVA VIL 2024 BRINGE? Willa Synøve Marcussen Schou, her sammen med traveren Te Amo Corazon (8 år og nå eid og trent av Ole Kristian Lindvik, toer i Kriteriet, treer i Travderby). Willa er dressed for success. Hva vil 2024 bringe? Foto: Privat