Sandros nummer ti, rir to på Meydan fredag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  08.02.2024
Artikkelbilde
Sandro De Paiva og Saatli vinner lett på Al Ain i Abu Dhabi. Skjermdump: Emirates Racing Authority

På bildet setter Sandro De Paiva inn araberhesten Saatli på Al Ain i Abu Dhabi. Datoen er 3. februar, og seieren var Sandros tiende i Emiratene denne sesongen.

Det gir en fin plassering som nummer åtte på en liste der konkurransen er tøff. Sandro, frilansjockey med base på Øvrevoll, var ellers ute med skade nesten hele november, det hører med til historien bak tallene.

* Her er ERAs løpsreferat fra Saatli-seieren på Al Ain i Abu Dhabi, 14 mil sør for Dubai:

The race was the feature event on a nine-race card that began with Saif Al Marar’s Saatli being led positively to the front by Sandro Paiva and staying there all the way for a six-and-three-quarter length victory ahead of Zayd (Majed Al Jahoori/Pinheiro) in the Al Khaznah 2000m maiden (4yo+).
.

* Sandro De Paiva har 69 førsteplasser i Emiratene siden den første seieren på Mears den 11. april 2019. Han var ellers seiersjockey i 2023 på Hard One to Please (Sveaas/Annike Bye Hansen), Captain Chorus (Oslo Cup/Cathrine Erichsen) og Chianti (Breeders’ Trophy Mile/Bro Park/Niels Petersen).

Conor Beasley leder i De Forente Arabiske Emirater i 2023/24-sesongen med 33 førsteplasser. William Buick er nummer seks med 14 på 27, en seiersprosent på uvirkelige 51,9. Han topper dessuten på pengene, alle seirene er tatt i The Carnival og William er allerede foran sine egne seierstall fra fjoråret. 30. mars er årets sluttdato; World Cup-dagen på Meydan.
Mer tall: William har vunnet åtte løp på 12 starter (seiersprosent 67) de siste 14 dagene, inkludert to seire med debutanter på Kemptons all-weather.

* Sandro De Paiva rir i de to første løpene på Meydan fredag og følger opp med to ritt på Jebel Ali (35 kilometer sørvest for Dubai). William rir tre på Meydan fredag og sitter opp på Swing Vote for Simon og Ed Crisford i Jebel Ali Mile (Gruppe 3) lørdag. Dette løpet går på dirt og har en «uphill finish».  

Sandro De Paivo hadde en sterk Øvrevoll-sesong 2023. Han ble femmer på jockeystatistikken med 15 seire, sluttstrek for Sandro ble satt 14 september. Manuel Martinez, som vant to på avslutningsdagen 16. november, ble champion med 29 førsteplasser i en sesong der Carlos Lopez gikk i bakken med Marie Lustigs Layton på Gøteborg 30. september. På dette tidspunktet hadde Carlos 27 vinnere på 102 Øvrevoll-ritt.

* Han, altså Carlos, er tilbake i salen, men rir ikke Slava Ukraini i The Saudi International Handicap den 24. februar med 500.000 dollar til vinneren. Stall Handshakes Slava Ukraini, nå i Frankrike, reiser videre 16. februar med følgesvenn Carlos Toro. – Alt vel så langt. Det blir spennende, men vi vet foreløpig ikke hva som kommer, og han har hatt pause, sier trener Niels Petersen til ovrevoll.no.