Rir seks løp i dag, favoritt i alle

Skrevet av Tom W. Johannessen,  02.02.2024
Artikkelbilde
William Buick er tilbake på Meydan etter en liten snarvisitt til Kempton og London. Foto: Eirik Stenhaug

William Buick rir i seks av åtte løp på Meydan i Dubai i ettermiddag. Han er favoritt i alle disse seks løpene, ingen helt vanlig situasjon. Selv for kongen av Meydan.

Hvor mange setter han? Sikkert er det at han ikke rir blankt, men konkurransen på Meydan er tøff. Seks på seks er en mer enn vanskelig oppgave, og det er jevnt i toppen i flere av dagens løp. Williams «pers» på én løpsdag er fem førsteplasser. Han klarte en "five-timer" på både Newmarket i juli og på Goodwood (708 i samlet odds) i august i fjor.
Fasiten foreligger når banen i Dubai slukker lysene etter 8. løp kl. 19.10 norsk tid.

Godolphin-spesialitet
Hovedløpet i dag er Dubai Millennium (Gr.3) som har vært en absolutt Godolphin-spesialitet: Ni av de ti siste, syv av disse til en Charlie Appleby-trent hest. William har valgt å ri New London og overlatt Warren Point til Mickael Barzalona uten at det er mye som skiller de to Appleby-hestene.

* New London har fire seire på ni starter; ble femte i Gruppe 1-løpet Grosser Preiss  von Berlin i fjor uten å imponere de siste 400 i Tyskland. Er nå kastrert og følges av sterke rapporter fra trenerhold.

* William Buick har vunnet seks av sine syv siste løp (fem på Meydan, to på Kempton) og har syv på de ti siste. Han har én i Gruppe 1 så langt i år. Det samme har Ryan Moore som vant med Warm Heart (Aidan O’Brian) i Pegasus World Cup Turf på Gulfstream etter «a stunning ride». Moore toppet begge verdensrankingene i fjor. William var henholdsvis nummer fem (TRC) og nummer syv (Longines World’s Best Jockey) på disse rankingene.

SISTE: William vant tre av de seks løpene han red på Meydan fredag. Dubai Milennium ble vunnet av Warren Point (Godolphin/Charlie Appleby), ridd av Mickael Barzalona. New London med William ble nummer fire her.

* Sandro De Paiva vant det innledende araberløpet Lincoln Race på Game Time (Jaber Bittar trener). Dette var Sandros niende vinner i Emiratene denne sesongen.