Dream Team: William rir "Slava"!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  10.02.2024
Artikkelbilde
Niels Petersen og William Buick har kjent hverandre lenge og samarbeidet før. Foto: Hesteguiden.com

Nå er det klart: William Buick rir Slava Ukraini, som representer Norge, i The Saudi International Handicap på King Abdulaziz Racecourse i Riyadh den 24. februar.

– Gøy med William. Han er en fantastisk jockey, sier trener Niels Petersen til ovrevoll.no lørdag morgen etter å ha sendt en sms om nyheten. Niels og William er både godt kjente og gamle kjente.

Ubeseiret i Skandinavia i fjor
Nyheten om et Dream Team med Buick og Slava Ukraini var også ute på alltid oppdaterte galopsport.dk lørdag morgen. Stall Handshake eier 4-årige og danskfødte «Slava» som har vunnet 7 av 12 løp (3,1 millioner på konto). Var ubeseiret i Skandinavia i fjor. Carlos Lopez har ridd den danske Derby-vinneren Slava Ukraini åtte ganger, Pat Cosgrave tre og Manuel Martinez én gang som vinnende Breeders'-erstatter for Carlos den 1. oktober i fjor.

"Dette kan bli spennende"
– Han var ikke borte i Dubai i fjor. Veldig bra i to gressløp (Jumeirah Classic og Jumeirah Derby, red. anm). Kunne vel vært én eller to i det siste av disse. Gikk ikke på dirt’en der nede. Har ikke fått sett godt nok på startlisten foreløpig, men det har vært ok hester i The Saudi International Handicap tidligere. Fawzi Nass (seirende trener med Qaader i samme løp i fjor, red. anm.), som stadig er på veien, er en Bahrain-trener som pleier å ha hestene i orden. Men, ja, dette kan bli spennende. Slava Ukraini er inne på et gunstig tall, men han har hatt pause. Jeg reiser ned til Chantilly og Frankrike mandag, den siste jobben med Carlos Toro går tirsdag. Hesten reiser til Riyadh fredag, jeg drar fra Norge mandag om ni dager, forteller Niels til ovrevoll.no

* Samlet premiepott i The Saudi International Handicap er 500.000 dollar, vinneren får halvparten. Markedsføringen for hele racing-weekenden i Saudi Arabia er klar og tydelig:
«The world’s richest racing weekend». 37,35 millioner dollar ligger i hele premiepotten. Fredag er det for øvrig jockeymatch med Ryan Moore på toppen av plakaten. William rir på Meydan denne fredagen.  
 

* William Buick vant to av de tre løpene han red i Dubai fredag. 7 William-seire på 11 ritt de siste 14 dagene viser nå hans glitrende statistikk i en noe omstrukturert Dubai-sesong med litt nye forutsetninger. Sesongen er totaldominert av Godolphin. William har ett ritt på Jebel Ali i dag; favoritten Swing Vote i Jebel Ali Mile (Gruppe 3) for Simon og Ed Crisford. Trenerduoen vant løp på Meydan i går. Det gjorde også tidligere nevnte Fawzi Nass; Condor Pasa med Adrie De Vries i sallen.  * The Saudi International Handicap: A race for Thoroughbreds from Part II and Part III Racing Jurisdictions.

SISTE FRA NEW ZEALAND:
Per-Anders Gråberg ble sterk treer på Vera Rose i Sir Patrick Hogan Karapiro Classic (1,1 millioner i førstepremie) på Te Rapa lørdag. Bronsen var verdt 181.000 norske kroner. Tony Pike trener. P-A og Vera Rose var en halv lengde slått av lynspurtende Wallen, målfoto under. Vera Rose var inne med vinnersjanse 100 igjen i en knallhard finish med fire hester. Ulrika Homquist ble nummer 9 og 11 i de to Gruppe 1-løpene hun red.

 

SISTE FRA JEBEL ALI: William Buick og Swing Vote (Simon & Ed Crisford) vant med drøye fire meget lette lengder i Jebel Ali Mile (gruppe 3), årets høydepunkt på denne banen. Ut av svingen lignet ikke storfavoritten Swing Vote en vinner, men William visste hva han satt på. Dette er en veldig bra hest! William manøvrerte seg ut og frem, "skilfully", som referatene forteller. Førstepremie: 1,2 millioner norske kroner.
Dette var William Buicks seier nummer 8 på 12 ritt de siste 14 dagene.
Sandro De Paiva red Al Shibli i Jebel Ali Sprint (L), lørdagens nest viktigste løp. Dette var en frisk 50-oddser, men beskjeden odds stoppet ikke hest og rytter Sandro! Det ble sølv og målfototap med nese, se målfotoet under. Sølvmedaljen var verdt 287.000 norske kroner. Colour Up og Pat Dobbs vant løpet. * Slava Ukraini (Niels Petersen og Stald Handshake) ble Årets 3-åring i Danmark. Good Fortune (Søren Jensen) hentet hjem prisen som Årets Hest.