Optimus(tisk) før Derby

Skrevet av Thomas Gjelsås,  08.08.2024
Artikkelbilde
Optimus Bling ©hesteguiden.com

-Han gjør et veldig bra løp i dag og tåler helt klart å gå distanse. Nå gleder vi oss til Norsk Derby søndag 25. august. Det blir utrolig spennende og er årets høydepunkt for oss, sa en glad eier H. C. Axel Melbye etter seieren i Derby Trial. Han og kjæresten Miriam Top står bak Bling Enterprise, og de har lov til ha forventninger før det store oppgjøret på hjemmebane. Torsdagens seiersløp var nemlig meget solid.

Sandro De Paiva lot Frankel-sønnen, trent av Silja Støren, dra feltet hele veien. Likevel var han tøff nok til å holde unna for godt avsluttende Kjell Hroar og Morradi til slutt. -Miriam blir nok mer nervøs enn meg på selve Derbydagen. Men vi skal stå sammen og nyte det hele, smilte Melbye.

Captain Chorus ©hesteguiden.com

Captain Chorus (Team Finn Kristiansen) lå fint plassert som tredje underveis. Da Nora Hagelund Holm angrep på oppløpet, taktet han om og vant sikkert med en drøy lengde tilbake til Annike Bye Hansen-duoen Takeko og Youonlyliveonce. -Han var ute på kortere distanse i dag og jeg må si jeg er overrasket over at han gikk helt til topps. Løpet var i første omgang tenkt som en gressgalopp før Marit Sveaas Minneløp, men han setter nok pris på at det er svikt i banen i dag. Vi har en hest i god form og ser frem mot Sveaas-løpet på Derbydagen, fortalte trener Cathrine Erichsen. Hun kunne også fortelle at Duca di Como skulle ut å teste formen på gresset fredag morgen.

 

Wassim ©hesteguiden.com

Det var dramatikk før start i det andre løpet, da den store favoritten Wassim (Mme Fernande) var løs på banen. Men alt gikk bra og han fikk starte. Wassim innledet som tredje, koblet grepet tidlig på oppløpet og stakk unne med snaue tre lengder til norskoppdrettede Big Chance som leverte en positiv debut. Carlos Lopez sørget for at toåringen Wassim er ubeseiret etter to starter i karrieren.

 

Flower Power ©hesteguiden.com

Flower Power (Stall GM) fulgte bak tethesten Macjack i Norsk Forening for Fullblodsavl løp. Willa Synøve M. Schou hadde full kontroll på hendelsene og sikret seieren med to trygge lengder tilbake til Silja Støren-duoen Sticky Chance og Corazon De Leon. Den fire år gamle hoppen gjør alltid sitt beste. -Hun har hatt god form lenge og tar årets andre seier. Det er alltid ekstra gøy når det er eget oppdrett, siden vi da har fulgt hesten hele veien. Hun kan nok selv bli avlshoppe med tiden, sa en fornøyd trener, eier og oppdretter Gina Mathisen fra Andebu.

 

Herewegodandy ©hesteguiden.com

Det fjerde løpet endte i en duell mellom stallkameratene Herewegodandy (Stall Gullik AS) og Oche Dart. Førstnevnte innledet som vanlig i baktroppen, men var den sterkeste til slutt og holdt unna med en halv lengde. Dermed tok Willa Synøve M. Schou kveldens  andre seier. -Det var gøy at begge leverte gode løp i kveld. Geir Gulliksen satser hos meg og er involvert i begge hestene. Stallen ser ut til å være i rute nå. Vi hadde en stor dag i Danmark lørdag med fire seire på den danske Derbydagen, selv om vi ikke hadde suksess i hovedløpet. Nå gleder vi oss til den norske Derbydagen, oppsummerte trener Niels Petersen. Geir Gulliksen var til stede og hadde vært i Paris for å følge datteren under OL i sprangridning. -Det er alltid gøy å vinne, og ekstra stas å ha de to første i mål. Victoria kom til finalen under OL og det er en stor prestasjon. Det var en stor opplevelse for oss alle, sa sprangrytterlegenden.

 

Lucky Diamond ©hesteguiden.com

Jacob Johansen red et perfekt løp med Lucky Diamond (Team Finn Kristiansen). Han smøg med tetpuljen hele veien og skygget tethesten Naasha ved inngangen til oppløpet. Derfra og inn var det spill mot ett mål. Lucky Diamond vant helenkelt med fire lengder ned til en tapper Naasha, og deretter langt ned til resten. Cathrine Erichsen og Finn Kristiansen kunne feire to torsdagsseire sammen. -Jeg hadde god tro på Lucky Diamond i kveld. Hun har vist fin form i løpene med Finn og fortjente å få vinne et løp, sa Cathrine. -Dette var utrolig moro. Jeg må få takke hele teamet i stallen. Det gir stor glede å holde på med hestene, og Lucky Diamond rir jeg jo veldig mye selv. To seire på samme kveld er helt utrolig, smilte eier Finn Kristiansen.

 

Honorah (Stall Butterfly) var i front før svingen, og derfra og inn hadde rutinerte Mark Larsen full kontroll. Femåringen har vist fin form lenge og holdt unna med sikker margin som et åttendevalg i spillet. -Jeg har kjent på han at han virkelig var på vei mot storformen. Honorah pleier å bli et hakk bedre når vi nærmer oss høst. Det var utrolig gøy å vinne i kveld, oppsummerte amatørtrener Viktoria Aurora Hughes.