Stor sport, sol og folkefest

Skrevet av Thomas Gjelsås,  25.08.2024
Artikkelbilde
Wassim ©hesteguiden.com

Det ble en strålende Derbydag med stor sport, god stemning og et fanatastisk publikum. Og som vanlig fikk vi oppleve noen meget imponerende vinnere.

Wassim (Mme Fernande) var stor favoritt i Fentimans Skandinavisk Mesterskap, og han levde opp til forventningene. Carlos Lopez kontrollerte løpet fra start til mål. På oppløpet ble det langt ned til resten, og Wassim vant med mer enn 10 lengder. -Dette var en veldig bra prestasjon. Han gjør det veldig enkelt i dag og dette er en spennende hest for fremtiden. Skandinavisk Mesterskap er et løp det er stort å vinne, sa trener Niels Petersen.

©hesteguiden.com

 

Leo Boy ©hesteguiden.com

Jacob Johansen innledet i baktroppen med Leo Boy (Galaxy Racing), men han leverte en strålende avslutning til gull. Etter en litt tung periode slo treåringen til og tok karrierens største seier foran godt avsluttende Sticky Chance og favoritten Imra. -Dette var utrolig morsomt. Han har slitt en periode nå, men har jo hele tiden vært lovende. At han vinner Drømmemilen i dag er stort for hele gjengen, smilte trener Cathrine Erichsen.

 

Ultima ©hesteguiden.com

En gjeng med topphopper møttes i Lanwades Stud fillies and mares stakes (L). Vi fikk se et samlet felt underveis og det endte opp i en spennende oppløpskamp mellom flere hester. Maikel Narvaez Bravo ga fjerdevalget Ultima et pent løpsopplegg og hun svarte med å spurte inn til seier foran en positiv Emma Emilleen og Thunder Sea. -En stor dag for meg. Vi fikk det slik vi ønsket oss og hesten gjorde et sterkt løp, sa Bravo som vant to løp på Derbydagen. -Vi har lagt ned mye jobb i å få henne så fin som hun var i dag. Dette var gøy, sa trenerteamet Veronika Jandova.

 

Buckyboss ©hesteguiden.com

Buckyboss (Buck Racing) fikk et perfekt løp bak ledende Sid Game. Maikel Narvaez Bravo timet det hele perfekt og var først på streken foran en meget godt avsluttende Stamford Street. Sid Game ble tapper tredje. -Han er en fighter og gjør alltid sitt beste. Det ble et fint opplegg for oss i dag, og det er selvsagt veldig gøy å vinne løp på Derbydagen, uttalte trener Silja Støren.

 

Klint ©hesteguiden.com

Derbydagen bød på noen store overraskelser. En av dem var Klint (Hilde Hyldmo og Silja Støren) som ledet hver meter i det sjette løpet. En stor opplevelse for rytter Harry Willian Wessner som vant sitt første løp på Øvrevoll. Tiendevalget i spillet holdt unna for Alsimsaam og Gravity. -Det var en god prestasjon å holde unna hele veien her i dag. Jeg er nok ikke like overrasket som spillerne, for Klint er god på sitt beste og taklet dagens forutsetninger, sa trener Silja Støren etter dagens andre seier.

Steely Queen ©hesteguiden.com

Ladies and Gentlemen Cup for amatørrytterne er et fast innslag på Derbydagen. Som alltid ble det et flott og spennende oppgjør. Benedikte Rånes lå i baktroppen med spurtsterke Steely Queen. Hun angrep innvendig på oppløpet vant sikkert foran kjempen Rock Dancer og Red Valley. -Det gikk akkurat som jeg håpet på og det er stort for meg å vinne på Derbydagen, sa en glad rytter etter løpet. -Benedikte fulgte rideordre til punkt og prikke. Det ble helt perfekt og Steely Queen er i toppform. Dette var veldig gøy, sa en fornøyd trener Tina Smith.

 

 

My French Dream ©hesteguiden.com

My French Dream (Stall Lilleville) var en berettiget favoritt i dagens siste løp. Elione Chaves avsluttet feltet rundt siste sving og lot seksåringen spille ut sin velkjente langspurt til slutt. Da ble det meget enkelt, og My French Dream kom i mål drøye sju lengder foran annenhesten Waikiki. -Han er veldig god når han presterer på sitt beste som i dag. Jeg hadde god tro på han før dette løpet og han innfridde så absolutt forventningene. Dessverre gikk det ikke så bra for Nope Never i Norsk Derby. Det var synd, men vi får ta tiden til hjelp med han, fortalte trener Are Hyldmo.