Carlos og Niels i storform

Skrevet av Thomas Gjelsås,  15.08.2024
Artikkelbilde
Be Curious ©hesteguiden.com

Tre seire til Carlos Lopez, og to seire til Niels Petersen. Det var var fasit etter torsdagens løp. Gutta er i rute før Norsk Derby søndag 25. august. -Alt har ikke gått på skinner i år, men det begynner å se bra ut. Vi kommer til å sende ut et stort lag på Derbydagen, og det er klart vi gleder oss, sa championtrener Niels.

 

Den første seieren kom med Be Curious (Fire Rustne Herrer) i toårsløpet. Petersen har flere spennende toåringer, og dette er en av dem. Lopez var i front hele veien og vant meget enkelt for Neuroth-trente Katsumoto som leverte en lovende debut. -Dette kommer til å bli en bra hest og han gjør et godt inntrykk i dag. Han opptrer mer rutinert nå og vi ser frem til høstens storløp, uttalte en fornøyd Petersen.

©hesteguiden.com

 

Buckyboy ©hesteguiden.com

En meget opplagt Buckyboy (Team BB) tok seg av det andre løpet. Jacob Johansen styrte alt underveis, favoritten Tambora Queen ble holdt ute inn mot første sving og Buckyboy vant til slutt enkelt med fire lengder. Den norskoppdrettede åtteåringen tok årets første seier, mens Tambora Queen sikret annenplassen. -Han har veldig god form, trives godt på dirt og gjør et flott løp i kveld. Dette ble veldig enkelt. Nå legger vi puslespillet for stallen inn mot den store Derbydagen. Vi har mange gode hester og vil være med å kjempe i de store løpene, sa trener Cathrine Erichsen.

 

Medaglia ©hesteguiden.com

Medaglia (Stall Sidsel og Steinar) var en sjeldent overlegen vinner på Øvrevoll. Den tre år gamle hoppen vant med hele 30 (!) lengder ned til de øvrige, og det uten at Carlos Lopez maste på henne mot mål. Denne hesten blir svært spennende å følge fremover. -Hun er bra og står fortsatt inne i Norsk Derby. Det er en hoppe som har vært sent utviklet og slitt med sykdom. I dag viste hun litt av hva hun kan og vi må vurdere hva vi velger å gjøre videre, fortalte Niels etter dagens andre stallseier.

 

Khurshed ©hesteguiden.com

Det gikk friskt unna foran i Høymyr Cup for amatørrytterne. Emilie Gustavsson lå omtrent midt i feltet med Khursed (Grytåsa Ridcenter og Emilie Gustavsson). På oppløpet viste det seg at hun hadde timet det hele perfekt, og hun sikret seieren med en drøy lengde foran en meget tapper Naasha fra Stall Soma. Vinneren er trent av Marie Lustig. -Det ble en sikker seier i dag og hesten gjorde et veldig fint løp. Jeg er heldig og får ri mange gode hester, samtidig som jeg jobber hardt. Det er nok forklaringen på at det går såpass bra for meg, smilte den dyktige rytteren Emilie Gustavsson etter løpet.

 

Warning Shot ©hesteguiden.com

Vi fikk en herlig duell mellom Warning Shot (Åge Mathisen) og Bobby The Brown i kveldens femte løp. De to lå foran hele veien og gikk hode mot hode hele oppløpet ned. Målfotoet viste at Warning Shot og Alina Öhgren, som var en overraskelse i spillet, var det lille nødvendige foran, mens det ble mer enn åtte lengder ned til resten av feltet. -Dette var utrolig moro. Vi kom med mange hester til Øvrevoll i dag, og det er klart at det blir en relativt hektisk for oss. Tonje Sørvang hjelper meg hele tiden med få finne best opplegg for alle hestene, og Alina Öhgren løste dagens oppgave veldig bra, oppsummerte eier, trener og oppdretter Åge Mathisen.

 

Diggit ©hesteguiden.com

Ida Tandberg lå i baktroppen innledningsvis med Diggit (Tonje Guttulsrød), før hun smøg seg frem i feltet inn mot den siste svingen. Hun valgte den innvendige veien på oppløpet og vant enkelt med drøyt to lengder. Dette var Diggit sin tredje seier i år, og hesten har kun vært en gang utenfor trippelen på ti starter. Nok en gang var det en amatør, Tonje Guttulsrød, som både er trener, eier og oppdretter. -Han betyr noe helt ekstra for meg siden jeg har fulgt han helt siden han helt fra fødsel. Han blir aldri sliten og har alltid en god spurt å by på. Årets sesong har vært meget bra så langt, sa en fornøyd Tonje Guttulsrød.

 

Queen of Hearts ©hesteguiden.com

Carlos Lopez tok front direkte med Queen Of Hearts (Stall Hope) i kveldens siste løp, og siden var det aldri snakk om saken. Hoppen tok årets første seier med stil og vant med nær fire trygge lengder foran en godt avsluttende Steely Queen og Tina Smith. Det kan bli en fin høst for vinneren som var favoritt i spillet. -Måten hun vinner på i dag er bra. Jeg hadde nesten håpet på enda mer regn i forkant av løpet for hennes del, men hun vinner uansett lett. Oliver hadde ikke sin beste dag i dag, men vi får håpe det løsner mot høsten. Queen Of Hearts reddet kvelden for vår del, avsluttet trener Pål Jørgen Nordbye.