Tom fyller 70 lørdag!

Skrevet av Birger Christensen,  30.08.2024
Artikkelbilde
Tom Lühnenschloss - 70 år og jubilant lørdag. Foto: Hesteguiden.com

Lørdag 31. august fyller Tom Lühnenschloss 70 år. Oppmerksomheten blir neppe like stor som en annen begivenhet i Geiranger, men på Øvrevoll har Tom satt spor etter seg.

                                                                                                                                                                                                                                                             

De siste tre årene har Tom vært formann i trenerforeningen på Øvrevoll. - En interessant posisjon å ha. Det blir jobbet godt på stallene, og jeg er med på å forsøke å bedre økonomiske rammer og også arbeidsforholdene på stallene. Synes konstruktivt er et godt ord å bruke om det vi har fått til. Vi kommuniserer mye på mail, og det føles som om vi har en god dialog, tenker Tom høyt. 

Det startet hos Nils Erik Fuglseth

Men Tom har også en aktiv og spennende karriere på Øvrevoll. Den startet hos Nils Erik Fuglseth, hvor også Walter Buick startet opp sin norske karriere. "Wallie" endte med rekordsterke 844 seire på vår eneste galoppbane, men også Tom gjorde det bra.- Jeg var i 1977 og '78 hos Wido Neuroth hvor jeg lærte veldig mye. Året etter kom jeg til Terje Dahl. Terje var selv skadet da Svensk Grand National gikk av stabelen, og jeg fikk tilliten på ryggen av Plener. Det endte i seier og stor jubel, mimrer Tom. 

Gianicolo og Jurgo i Grand National
I Grand National på Øvrevoll tok han to rytterseire med Gianicolo i 1980 og Jurgo '81. Begge ble trent av Dennis Holmberg, som med fire forskjellige polske hester vant GN fire på rad med Tom som styrmann ved de to siste seirene.

Hinderchampion i Tyskland

 

Et opphold i Vest-Tyskland hører også med på Toms CV. Dit kom han i slutten av 1985, og i '86 ble han tysk champion over hinder med 21 seire. Bildet over er fra Hannover. Store seire i Belgia og faktisk i Australia er også verdt å nevne. Hadde ikke ridevekten i Australia vært så lav, hadde trolig oppholdet "down  under" blir en del lengre.

* Tom Lühnenschloss er samboer med tidligere galopptrener Eva Sundbye (Damachida-seier i Dubai i 2005). Sammen har de en sønn som nå er 14. Eva er driver av en konfeksjonsbutikk i Sætre i Hurum - der Tom og Eva nå hvert øyeblikk starter opp i kafé og restaurantbransjen ("Nye Fyr"). 

Vi gratulerer Tom med 70-årsdagen!