Tips til torsdag 15. august- Banker i innledningen

Skrevet av Ola J Jakobsen,  13.08.2024
Tambora Queen ©hesteguiden.com

I sin siste start fikk den fukse hoppen en silkereise av sin jockey. Hun avgjorde enkelt oppunder mål og selv om det kun skilte en halv lengde. Nå er hun tilbake på dirt og hun kommer igjen til å levere et godt løp. I et lite felt så blir hun min banker for dagen

Løp 1  2-Årsløp, 1370 gress

1 Be Curious var veldig god I sin debut der han avsluttet meget fort. Med litt mer erfaring så skal dette gå veien. 3 Shamaic har startet to ganger i England i år, sist i slutten av juni. Spent på hva skandinavisk debut har å by på. Kan være alt mulig. 5 Lettfeti kommer fra en stall som bruker å ha 2-åringene klare. Bra stamme også. 2 Katsumoto er en breeze up hest som er handlet inn for større oppgaver. Viser grei fart i trening.

1 Be Curious – 3 Shamanic – 2 Katsumoto  Outs: 5 Lettfeti

Løp 2  V5-1  Paradise Watch Handicap, 1600 dirt

5 Tambora Queen var meget god sist. Er bedre på dirt enn på gress og jeg tror hun leder hele veien. Er heller ikke avhengig av å få tet. Har fortsatt noen kilo å gå på. Tambora Queen blir min banker for dagen En som er senket mye i handicap er 2 Buckyboy. Vant sine to løp på dirt i fjor og skal ha en toppsjanse dersom min favoritt ikke har dagen. 3 Street Smart kan bedre enn raden og 1 Xtara begynner og vise form og jager årets første.

5 Tambora Queen – 2 Buckyboy – 1 Xtara  Outs: 3 Street Smart

Løp 3  V5-2  Maidenløp, 1600 dirt

Dette blir et løp mellom kun to hester. 1 Medaglia viste meget god form i storløp i Sverige den 4. august. Ble nr 2 og viste stor framgang. 7 Rocks Giant ble nr 2 i Dansk Derby consolation og gikk til handicappen sin. Spent på om han takler dirt like godt som gress. De andre må kjempe om tredjeplassen.

1 Medaglia – 7 Rocks Giant –  3 Ginger May  Outs: 2 Emmeline

Løp 4  V5-3  V4-1  Høymyr Cup V  Amatørløp, 1750 dirt

1 Naasha fikk endelig sand under beina sist og gikk inn til en meget god andreplass. Vil være med fra start og skal ha en stor vinnersjanse. Årets første lukter her. 5 Norok ledet med et hav sist og hold lett helt hjem. Kommer sikkert til å prøve å gå til front og lage et høyt tempo. Tror han vil få kamp om posisjonen. 4 Khurshed har gått tre gode løp i år. Var god i årsdebuten hvor han vant. 2 Away With The Fairys går gode jevne løp. Spent på å se han tilbake på dirt. Spørs om han kan enn sine 67 i handicap.

1 Naasha – 5 Norok – 2 Away With The Fairys  Outs: 4 Khurshed

Løp 5  V5-4  V4-2  Pet Stone Handicap, 1600 dirt

8 Yalla Yalla vant i sin siste start i Gøtbeborg. Spent på å se hva han på dirt, kan fort være overlegen. 4 Oliver er droppet litt i handicap og kan bedre enn raden. På tide å vise seg fram igjen med den avslutningen han er kjent for. 6 Is What It Is har tilgode å vinne løp. Absolutt ingen vinnerhest, men må snart vinne et løp. 9 Holiday vinner dette løpet på gammel for, men må begynne å vise noe

8 Yalla Yalla – 4 Oliver – 9 Holiday  Outs: 6 Is What It Is

Løp 6  V5-5 V4-3  DD-1  Norsk Galopp Cup – Grunndivisjon Stayer, 2400 gress

Et av de mest vriene løpene denne løpsdagen. Dette er en finale hvor flere har spisset formen. 7 Second Try kommer med to ferske seire i Gøteborg. Vil dra nytte av svikt i banen. Har kanskje aldri vært bedre. 8 Svenn Anton Nosto kan fort vinne dette løpet. Kan han ligge på vent som han gjorde i seiersløpet sitt så vinne han fort dette. Må ha is i magen. 3 Diggit får 3 kilo lettelse og det er absolutt en fordel med svikt i banen. Er i form. 9 Airtrix vet man aldri hvor man har. Kan være alt muig. Løpet må uansett gardres.

7 Second Try  - 8 Svenn Anton Nosto – 9 Airtrix  Outs:  3 Diggit

Løp 7  V4-4 DD-2  Norsk Galopp Cup – Grunndivisjon Sprint, 1170 gress

9 The Prince var fantastisk i sitt seiersløp over 900 meter. Får han ligge å vente så avgjør han oppunder mål. 6 Express Yourself vinner snart et løp igjen. Går jevne gode løp og er ikke mye slått. 8 Queen Of Heart er en hest man aldri skal droppe fra bongene sine. Er helt sikkert satt opp til dette løpet. Er også i form selv om han var slått 5 lengder sist. 1 Norlando elsker distansen. Kan holde til en topplassering.