Tips til løpene 8. august - Spennende Derby Trial

Skrevet av Ola J Jakobsen,  06.08.2024
Artikkelbilde
Nope Never ©hesteguiden.com

Velkommen til ny løpsdag på Øvrevoll torsdag 8. august. Første løp vil gå kl. 17.50.

I kveld får vi se flere av hestene som også kommer til start på derbydagen, søndag 25. august.

Løp 1  Eliteløp, 1370 gress

3 Youonlyliveonce har vært bra i hele år med unntak av løpet sist på Jægersro. Står godt til inne i løpet og skal vinne dette løpet på form vist tidligere i år. 1 Purple Ace har slått flere av motstanderne tidligere i år, men han har vært mye slått i sine to siste løp. Motstanden har vært bra, hadde bare sett han litt lengre fremme. Nå tror jeg han ender i striden for seiersløpet var mer enn godt nok. 4 Takeko viser god jevn form. Vinner snart løp. 5 Captain Chorus skal ned på distanse. Kan være alt mulig.

3 Youonlyliveonce – 1 Purple Ace – 5 Captain Chorus  Outs: 4 Takeko

 

Løp 2  V65-1  2-Årsløp, 1170 gress

3 Wassim var god I seiersløpet sist. Vant som stor favoritt. Med løp i kroppen så er han helt sikkert forbedret. Skal vinne dette løpet hvis han viser samme prestasjon som sist. Blir også min banker for kvelden. 2 Abigale viser fin fart, men blir tøft mot favoritten her.  Spent på flere debutanter. 1 Theonello har en mor som viste tidlig form. Har litt å slekte på, men tøft å vinne i debuten. Det samme gjelder 6 Driven By Dreams. Skulle favoritten svikte, så er løpet veldig åpent.

3 Wassim – 2 Abigale – 6 Driven By Dreams  Outs: 1 Theonello

 

Løp 3  V65-2  Norsk Forening For Fullblodsavl Løp, 1600 gress

5 Buckyboy jager årets første. Er droppet litt i handicap og skal kunne vise bedre. Gjør han det så vinner han et løp som dette. Klarer ikke å skille 3 Corazon De Leon og Flower Power. Begge skal krysses tidlig på bongen. Begge er også i form.  6 Sticky Chance har mye fart, det stummet litt på slutten sist.  Blir ikke overrasket om vi ser han tilbake i vinnerpaddocken.

5 Buckyboy – 3 Corazon De Leon – 6 Sticky Chance  Outs: 4 Flower Power

 

Løp 4  V65-3  V4-1  Norsk Galopp Cup – Sølvdivisjon Sprint, 1170 gress

2 Rockofthemountain har vært veldig god på sprint i år. Sprintløpet han vant på Øvrevoll 22. juni skal rekke til seier her. Blir også min banker i V4-spillet. 1 Spinaround har fått et godt spor og har farten som trengs. Trippelhest. 4 Oche Dart får tre kilo lettelse. Skuffet litt sist, men er god nok til å vinne dersom favoritten skulle svikte. 5 Canmore vil gjerne ha litt fastere bane. Får han det så øker sjansene.

2 Rock Of The Mountain – 4 Oche Dart – 5 Canmore  Outs: 1 Spinaround.

 

Løp 5  V65-4  V4-2  Derby  Trial, 2160 gress

Jeg synes dette løpet er veldig åpent. Jeg velger å sette 1 Nope Never først og satser på at han er tilbake med like god form som første gang han vant i år. I 2000 Guineas cantret han forbi lederen og var veldig lett gående, men plutselig klappet han sammen og var slått til tredje i mål. Det viste seg at hesten var syk og det har tatt tid å få han tilbake der han skal være. 3 Exit To The Moon var syvende I Svensk Derby. Spent på gressformen, men viser han hva han er god for så skal han regnes. 7 Optimus Bling var kort slått i årets første klassiske oppgjør. Har ikke startet siden og er helt sikkert skjerpet. Helt sikkert pluss for distansen også. 6 Morradi er lite startet og var mye betrodd i Svensk Derby. Skuffet litt der, men her er det helt sikkert forbedringer. Pappaen Cracksman er selv Derbyvinner, og takler Morradi Øvrevoll er han livsfarlig.

1 Nope Never – 3 Exit To The Moon – 6 Morradi  Outs: 7 Optimus Bling

Løp 6  V65-5  V4-2  Opal Handicap, 1750 dt

Flere av disse hestene møtes hver uke. Ikke ofte vi ser en vinner i dette selskap vinne to løp på rad og dette løpet er ikke enkelt. 4 Naasha er endelig tilbake på dirt, det er absolutt et plusstegn. Er droppet i handicap og har slått flere av disse hestene tidligere. Vinner dette løpet dersom hun viser hva hun kan. Et pluss også med tre kilo lettelse. 2 Lucky Diamond har startet mye den siste tiden. Har gått flere jevne løp og ender helt der oppe. 1 Red Valley skal man aldri glemme. Er litt variabel i prestasjonene, men kan hvis han vil. 6 Golden Ticket skuffet som favoritt sist. Kan bedre.

4 Naasha – 2 Lucky Diamond – 6 Golden Ticket  Outs: 1 Red Valley

Løp 7  V65-6  V4-4  DD-1  Oblancs Handicap, 1100 dt

Dette løpet er kanskje det vanskeligste i dag. Flere av hestene er tilbake på dirt og trives kanskje bedre der enn på gresset. 5 Bartat er rask nok og jager årets første. Har startet lite i år. 3 Fornham St. Martin leverer alltid gode resultater på dirt. Er senket noen kilo og skal være med å kjempe om seieren. 7 Chef La Adare elsker distansen. Vil helt sikkert lede lenge, spørs bare når og hvis de klarer å hente han. 1 Greycious Girl er allsidig og går nesten alle distanser. Kommer til å hente mange på slutten. Er i form.

5 Bartat – 3 Fornham St. Martin – 1 Greycious Girl  Outs: 7 Chef La Adare.

 

V65-1:  3 Wassim

V65-2:  3-4-5

V65-3:  2-4

V65-4:  1-3-6-7

V65-5:  1-2-4-6

V65-6:  Alle 7                  = 672

 

V4-1:   2 Rockofthemountain

V4-2:   1-2-3-6-7

V4-3:   1-2-4-6

V4-4:   Alle 7                         = 280