Tips til Norsk Derby

Skrevet av Birger Christensen,  19.08.2024
Artikkelbilde
Aphelios Svensk Galopp

Velkommen til Øvrevoll søndag 25.august kl. 12.30. 

Programsidene kan du laste ned HER. For å være med i den store hatteparaden, må man melde seg på mellom kl. 12.30-13.30. Mer informasjon finner du i programmmet ved ankomst. Infomasjon om arrangmentet finner du HER. 

1. LØP – FENTIMANS SKANDINAVISK MESTERSKAP - 1370 m.

Den flotte løpsdagen åpner med et løp for de yngste. Toåringene kjemper om Skandinavisk mesterskap, og vi synes at Wassim fortjener et relativt klart favorittstempel. Hans to seiersløp har sett tillitsvekkende ut og en tredje strake triumf virker å være innen rekkevidde om han oppfører seg. Big Chance leverte en fin debut. Paris og Lettfeti har sett tiltalende ut, og det er dessuten hele tre debutanter, som det er vrient å mene for mye om til vi har sett dem i løp. Men Wassim får et nokså klart favorittstempel.

8 Wassim - 6 Big Chance - 5 Paris  Outs: 7 Lettfeti

 

 

2. LØP - BARBOUR POLAR CUP (L) - 1370 m.

Aphelios har gjort flere strålende prestasjoner på gress i Skandinavia i år. Han har helt enkelt vært best og vi lar ham stå alene på V64-kupongen. Stor outsider blir selvsagt Duca di Como, vinner av dette løpet tre ganger fra 2019-21. Det stemte ikke på Jägersro i to løp på våren, men han er selvsagt i striden om han er tilbake på sitt beste. Sprinteliten er for øyeblikket litt tynn, og kanskje kan Youonlyliveonce sørge for en dobbel til Annike Bye Hansen. Også Soulofchess er talentfull. og her er det gode muligheter for å nå en trippelplass. Men om Aphelios går som han har gjort til nå, tror vi konkurrentene skal få det tøft.

1 Aphelios - 4 Soulofchess - 3 Youonlyliveonce  Outs: 8 Duca di Como

 

3. LØP - SÜDØST SPRINTLØP – 1170 m.

Et åpent løp hvor vi må gå litt tynt på V64 for å ikke sprenge budsjettet. Green Backspin kommer fra to sterke løp på Gøteborgs oval hvor han har slått to meget gode hester, Kometen Angelica Berg imponerer stort, og vi tror de kjemper i toppen. Niels Petersen har en fin kvartett i løpet. Oche Dart vant siste løp på Derbydagen i fjor, og vi tror han er med i striden også her. Herewegodandy har mange ventet på, og sist viste han endelig litt av det han kan. Det er et åpent løp, men vi har måttet holde oss til nevnte trio.

6 Green Backspin - 4 Oche Dart - 5 Stamford Street  Outs: 7 Herewegodandy

 

 

4. LØP - LANWADES STUD FILLIES AND MARES STAKES (L) - 1600 m.

De beste hoppene skal selvsagt ha sitt eget løp på Derbydagen. Thunder Sea er stabil og god. På en litt lenger distanse hadde vi spilt banker, men over 1600 meter er det flere som melder seg på. Takeko går sjelden et dårlig løp. Hun spurtet storstilt sist hun var på Jägersro, og vi tror hun er med helt der fremme. Una Matina er også jevn og flink, og Ultima har levert sterke innsatser ute i Europa. Treårige Easywithme har ikke gjort noe feil til nå, men møter for første gang eldre hopper. Vinner hun her, blir vi kraftig imponert. 

5 Thunder Sea - 4 Takeko - 7 Una Matina  Outs: 6 Ultima

 

5. LØP - DRØMMEMILEN - 1600 m.

Imra og Rosemary's Baby imponerte begge to med sterke storløpsseire på Jägersro. Førstnevnte har det høyeste formtallet, men vi tror det er mer å gå på for Rosemary's Baby. Det drøyde litt med årsdebuten, men nå ser formen ut til å være på plass. Sticky Chance og Leo Boy har gått flere fine løp, men vi låser løpet på våre to favoritter. Vi tror de fire nevnte sikrer seg premie, og i så fall er det kun en premie igjen til de øvrige. Nå er det imidlertid slik at langt fra alle løp går etter planen, så håp skal man alltid ta med seg.

9 Imra - 2 Rosemary's Baby - 7 Leo Boy  Outs: 11 Sticky Chance

 

6. LØP - GLÆSNER RACING MILE - 1600 m.

Et krevende løp å finne ut av. Corazon de Leon vant på Oslo Cup-dagen for et par måneder siden. Selskapet er nokså likt det han møter nå, og vi prøver et forsiktig vinnertips. Cotton Eye Joe vant Skandinavisk Mesterskap for to år siden på Derbydagen. Har siden ikke vunnet, til tross for at han har løpt inn tett opp under 1.8 millioner! Har en fin oppgave nå. Gravity og Spinaround er to hester vi venter på skal slå til, og ellers er det jevnt mellom veldig mange.

1 Corazon de Leon - 2 Cotton Eye Joe - 12 Gravity  Outs: 9 Spinaround

 

 

7. LØP - MARIT SVEAAS’ MINNELØP (G3) - 1800 m.

Et fantastisk flott felt hvor nesten hele feltet har formtall 91 eller høyere. Hard One To Please og Ami de Vega kjempet hardt i Oslo Cup. Begge er råsterke og ser ut til å få en passende bane med en del regn ifølge Yr. Førstnevnte vant Derby i 2022 og Marit Sveaas Minneløp i fjor, mens Ami de Vega ble Derbyvinner i fjor. I år har Niels Petersen et kobbel av flotte milere, kanskje med Mozart som førstefiolin. Danske Good Fortune kan aldri regnes bort, og vi er ikke sikre på om vi har nevnt vinneren.

11 Hard One To Please - 3 Ami de Vega - 13 Good Fortune  Outs: 5 Mozart

 

8. LØP - LONGINES LADIES AND GENTLEMEN CUP - 1370 m.

Amatørene har sin naturlige plass på Derbydagen. Wilfredo Vargas vant sist han red Machine Gun på samme underlag og distanse som nå. Vi prøver med vinnertipset, og vi tror at Knut O Arnesen har en fin mulighet også med Red Valley. Yalla Yalla og Grey Runner hadde et fint nappetak da de møttes i Gøteborg, og vi advarer også litt for Rock Dancer. Sist var starten langt fra god, etterpå gikk han faktisk et godt løp.

9 Machine Gun - 4 Red Valley - 12 Yalla Yalla  Outs: 3 Grey Runner

 

9. LØP - NORSK DERBY - 2400 m.

Schamyl vant Svensk Derby på Jägersro på målfoto foran Mendel's Rock. Sistnevnte fikk revansj i Hurricaneløpning tre uker senere, hvor også If He Says So var sterkt involvert. Siden Mendel's Rock aldri har startet på Øvrevoll, ei heller på gress, setter vi de to norske håpene fremst. En hest vi er spente på er Nope Never. Har to ganger på rad fulgt med teten lett, men det har ikke vært noe å gå med når støtet skulle settes inn. Blir dette problemet fikset på, kan han gå til topps. Ellers er dette et veldig sterkt Derbyfelt, så vi ser ikke bort fra at det kan komme et femte- eller sjettevalg. Men vi tror altså aller mest på trioen som kjempet hardt på Jägersro.

8 Schamyl - 13 If He Says So - 6 Nope Never  Outs: 4 Mendel's Rock

 

10. LØP - FREDRIK & LOUISA STAYERLØP - 2400 m.

Vi avslutter den store dagen i håp om å servere en banker til dessert. My French Dream vant et liknende løp på Derbydagen i fjor. Da var banen så avgjort på den myke siden, og det blir den nå også. Senere i fjor høst vant han Michelets Minneløp på samme vis, og i sin siste start var han på ny suveren. Hester som Carrara, Atticus og ikke minst Marcello Bloom (toer i Derby i fjor), er sterke motstandere. Men vi bestemte oss tidlig for å satse på My French Dream hvis banen blir krevende, og det gjør den.

2 My French Dream - 5 Atticus - 1 Carrara  Outs: 10 Marcella Bloom

 

V64-forslag kr 720:

1.avd: 1 Aphelios

2.avd: 6-4-7

3.avd: 5-4-6-7-2

4.avd: 9-2

5.avd: Alle 12

6.avd: 11-3

 

V5-forslag kr 576:

1.avd: 9-2

2.avd: Alle 12

3.avd: 11-3

4.avd: 9-4-3-12

5.avd: 8-13-4

 

V4-forslag kr 576:

1.avd: 11-3-5-13-12-1

2.avd: Alle 12

3.avd: 8-13-4-6

4.avd: 2 My French Dream

 

DD-forslag 8 rekker:

1.avd: 1-2-8-12

2.avd: 11-3