Rosemary's Baby tilbake som en vinner

Skrevet av Tom W Johannessen,  06.08.2024
Artikkelbilde
Rosemary's Baby og Per-Anders Gråberg på vei inn til overlegen seier søndag. @hesteguiden.com

Altamiralöpning ("korte Oaks") på Jægersro søndag ble en fin og overlegen triumf for Cathrine Erichsens norskopppdrettede Rosemary's Baby som var best i alle deler av løpet. 

Dette var årets første for en hest (Buck Racing er eier og oppdretter) som har slitt litt på veien mot form og full orden i år. Søndagens seier, den tredje på fire starter, mot sterke importer var imponerende. Per-Anders Gråberg var seiersjockey. 

P-A i rideulykke tirsdag
Fire sølv lørdag på Klampenborg; søndagen klatret P-A opp på pallen mest attraktive plass med tre seire. Førstepremien i "Altamira"; 165.000 svenske kroner. Tirsdag kom den triste beskjeden, først via galopsport.dk som siterer Cecilia Gråberg på Instagram.“Den ene dag er man på toppen, den anden dag på bunden. Vi er i hvert fald utroligt glade for, at det bare var en fraktur/frakturer i bækkenet efter dagens rideulykke. Operation venter og siden rehabilitering. PA hilser og takker for alle bedringsønsker”
Per-Anders Gråberg satt på en hoppe fra Roy Arne Kvisla som steilet opp på bakbeina. P-A falt av og fikk, etter det vi erfarer, hesten over seg - og på bekkenet. Operasjonen vil bli foretatt raskt.
God og rask bedring til P-A Gråberg som i en alder av 50 har vært inne i en absolutt toppsesong!


Mendel's Rock i Hurricanelöpning

Det ble ingen Triple Crown på Jägersro for Voter- og Derby-vinneren Schamyl. Hurricanelöpning (2650 meter) ble vunnet av Mendel's Rock; Per-Anders Gråberg red strålende, og Roy Arne Kvisla (t.v. på Svensk Galopps bilde over sammen med Mendel's Rock og P-A Gråberg) trener 3-åringen som ifølge Kvisla (Ex-Larvik) "er stor som et jäkla hus". P-A ville ikke ha et speedoppgjør og gikk på riktig tidspunkt. Inn mot mål nærmet IF He Says So (Elione Chaves/Annike Bye Hansen) og Schamyl (Sandro de Paiva/Jan-Erik Neuroth) seg, men Mendel's Rock holdt unna til en førstepremie på 415.000 svenske kroner.
- Jeg ville heller vunnet det foregående løpet, sa Roy Arne Kvisla med glimt i øyet og mer enn antydet at målfototapet i Svenskt Derby stadig var litt surt...
Det er nå klart at Mendel's Rock kommer til Norsk Derby som en av favorittene i Norsk Derby. - Vi prøver. Derby kommer bare en gang, sier trener Roy Arne Kvisla til ovrevoll.no.

Stalldobbel til "Junior"

HOPPETOPPER: Elione Chaves og Sealove fester grepet på innvendige Angel From Above med Andreas Tapia Dalbark i Svenskt Oaks. Foto: Svensk Galopp

Svenskt Oaks, med 581.000 svenske kroner i første, gikk til Sealove (Elione Chaves) foran stallvenninnen Angel From Above. Begge trenes av Lennart Reuterskiöld jr. Favoritten Chelsea Morning (P-A Gråberg/Niels Petersen) ble nummer fire. Hun hadde et lite grep, men det holdt ikke hjem for hesten som nå har 0-4-2 i raden på ni starter. 
Lennart Reuterskiöld jr. topper trenerstatistikken i Sverige med 3,43 millioner på konto. Niels Petersen, Jan-Erik Neuroth og Roy Arne Kvisla følger på de neste plassene.

* Elione Chaves, som hadde en kanonhelg med Derby i Danmark og Oaks i Sverige, leder blant jockeyene. Han har vært på 28 besøk i svenske vinnerpaddocker i 2024. Seiersprosenten er 19.
P-A Gråberg har vunnet 25 løp som toer.
Treer er Angelika Berg, et stort utropstegn på henne. Hun har 20 førsteplasser og hele 23 i seiersprosent.

Alina Öhgren er firer med 17 seire og 21 i seiersprosent.
Best på seiersprosent i Topp-10 i Sverige per tirsdag: Sandro De Paiva, nr. 10 på seiersstatistikken. Han har 25 i seiersprosent. Engla Tunmar er nier med solide 23 i seiersprosent.     

* Summer Cup/Guldhandicap ble vunnet av Seneschal (Sandro De Paiva/Jan-Erik Neuroth/Stall EOS) som tok årets første seier. Førstepremien her; 112.500 svenske kroner. Se Svensk Galopps bilde over.