Regnvær før fin Derby-søndag, banen holder

Skrevet av Tom W. Johannessen,  23.08.2024
Artikkelbilde
Værgudene og yr.no spiller på lag Derby-søndagen.

Været Derby-dagen er lovende. Værgudene bråker imidlertid på vei inn i søndagen med nesten 25 millimeter nedbør pøsende ned over Øvrevolls gress. Men banen skal holde.

- Den tåler det, melder trener Jan-Erik Neuroth. Det samme sier baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no.

- Det kan bli tungt, over 6,1, men det blir ikke megatungt. Og banen søndag kan absolutt ikke sammenlignes med den vi hadde på fjorårets Derby-dag. Vi har laget hull og drenert i svingene og på baksiden. Hullene blir fylt igjen med sand. Det var egentlig planlagt å klippe gresset igjen før søndag, men foreløpig ser det ikke slik ut på grunn av værforholdene. Vi var forberedt på dårligere vær og kortet derfor ned gresset slik at vi søndag oppnådde en ønsket gresslengde mellom 12 og 14 centimeter uten å klippe gresset. På selve løpsdagen har vi ansatt 14 mann til å reparere banen mellom hvert løp. For øyeblikket er jeg fornøyd og håper at vi kan få en bane som passer for flertallet av hestene og ikke bare for spesialister på tung bane, sier René Naustdal til ovrevoll.no. 

* Jan-Erik Neuroths hester har intet i mot tunge forhold. Dette underlaget gir definitivt et pluss for Ami De Vega i Marit Sveaas Minneløp.

Ei heller hestene til Annike Bye Hansen misliker regnet som kommer med et unntak – og et spørsmålstegn: Admiral De Vega i Sveaas-løpet (V64-6/V4-1) er ikke spesielt glad i bløtt og storfavoritten Aphelios (V64-1) kan være et spørsmålstegn på underlaget. Men Aphelios har vunnet fire av fire på gress i Skandinavia – bare så det er nevnt.

* Niels Petersen har Mozart i veldig fin orden og utvikling, men danser ikke regndansen på vegne av hesten som Carlos Lopez velger å ri Sveaas (V64-6/V4-1).

Silja Størens hester, her er unntaket Hotline Bling i Polar Cup, fungerer også på bløt bane.
– Optimus Bling i Derby skal ikke ha noe problem med en eventuell bløt bane. Jeg har alltid sagt at han skal ha mykt, sier Silja som kommer med det vi vil kalle et bittelite obs. på All Star Bling «som står hver meter».
Se Eirik Stenhaugs bilde av All Star Bling (Maikel Narvaez Bravo) og foran, Optimus Bling (Carlos Lopez) fra Derby-galoppen tirsdag. Sistnevnte kommer fra seier i Derby Trial og kan være tethesten i Norsk Derby. - Han bestemmer selv, og det er ikke noe å krangle med ham om, uttaler silja. Carlos Lopez sitter opp.

SISTE: Det er ventet mindre nedbør enn først meldt lørdag hvilket betyr at banen ikke blir så tung som første antatt.