Oliver Wilson: - Han er med i toppen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  16.08.2024
Artikkelbilde
Morradi og Oliver Wilson, klare for Norsk Derby. Lennart Reuterskiöld jr. trener. Mr. Ascot eier. Foto: Svensk Galopp

- Morradi er en fin hest. Har ikke startet så mye. Debuterte på gress i Derby Trial og kommer til å være forbedret. Med i toppen i Derby, sier jockey Oliver Wilson til ovrevoll.no.

Franskfødte Morradi eies av Mr. Ascot og trenes av Sveriges championtrener, Lennart Reuterskiöld jr. Har to seire på fem starter og ble sist nummer tre i Derby Trial på Øvrevoll etter Optimus Bling og Kjell Hroar.

29 år og ti ganger dansk jockeychampion
Oliver Wilson er 29 år. Han har 750 jockeyseire, to av dem i Svenskt Derby (Hard One To Please 2022 og Ayani 2023) og én i den danske utgaven (Queen Rouge i 2019). Han jakter den første Derby-triumfen på Øvrevoll. 
Oliver klatret, som man skjønner, opp på hesteryggen og har avstamningen i orden som sønn av Bettina Andersen og Brian Wilson. Han er ti ganger dansk jockeychampion og leder også i år.
Oliver Wilson rir ut for Bettina Andersen og Søren Jensen.

Cosgrave på Exit To The Moon, Lopez rir Optimus Bling
Niels Petersen starter Exit to The Moon (Lucky7, Stall Gullik og Ø. Pedersen ) i Derby. Hvorvidt det blir flere, og eventuelt hvilke, har han per fredag ikke bestemt. – Alt ble feil sist, sier han på vegne av Exit To The Moon.
- Med Optimus Bling, blir Derby et løp med tempo, fortsetter Niels som tar dette med i vurderingen når han tar bestemmelsen om starthester. Jockey på Exit To The Moon blir rutinerte Pat Cosgrave som kjenner Øvrevolls vinnerpaddock godt i storløpssammenheng.
Carlos Lopez sitter på Optimus Bling i Derby. – Både Carlos og eieren (Bling Enterprise) kom og spurte meg. På det siste løpet, og form, er dette et interessant ritt. Jeg har valgt og si at det er ok, uttaler Niels i en kommentar til ovrevoll.no.