Jan-Erik: - Imra er stallens beste sjanse

Skrevet av Thomas Gjelsaas og Tom W. Johannessen,  24.08.2024
Artikkelbilde
Imra (Stall EOS) har vunnet to av fem løp. Her i vinnerpaddocken på Jägersro etter seieren i Malmö Stads Pris 15. juli. Foto: Svensk G

Han er en nøkkeltrener Derby-dagen. 37-årige Jan-Erik Neuroth sender ut syv hester, fire av dem er sannsynlige favoritter når startboksene åpnes for det første løpet kl. 12.50.

– Jeg er mer spent nå enn jeg var som jockey. Ansvaret er mye større, sier Jan-Erik som blinker ut Imra i Drømmemilen (V64-4/V5-1) som stallens beste sjanse søndag. Sandro De Paiva rir Imra, Thunder Sea, Schamyl og Ami De Vega. Han har 25 i seiersprosent på Øvrevoll og 26 i Sverige så langt i år.

- 3 Lillemann Nosto (1. løp, Nora Hagelund Holm) er en litt sen norskfødt 2-åring som avlegger sin debut. Han ommer til å trenge dette løpet. Vi håper han kan få en god opplevelse og at han kanskje kan plukke med seg en premie. 

– 5 Thunder Sea (V64-3, Sandro De Paiva) er en meget god hoppe som gjør gode løp på Øvrevoll. Distansen kan kanskje være litt kort, men på litt krevende bane skal det gå bra. Dette er en god vinnermulighet.

– 4 William Nosto (V64-4/V5-1, Nora Hagelund Holm) er en storebror til Lillemann Nosto. En sent utviklet hest som skal ut å få et løp i beina. Skal ut i Breeders’ i høst og trener ganske fint. 

– 9 Imra (V64-4/V5-1, Sandro De Paiva) går ut i Drømmemilen siden Norsk Derby er litt i lengste laget for hennes del. Hun har gode vinnermuligheter, ser bra ut, trener bra og har ikke gjort noe galt så langt. Hun har blitt bedre for hver enkelt start og er en favoritt i mine øyne. Hun trener godt på gresset, og jeg anser henne som stallens beste vinnersjanse søndag. 

– 3 Ami De Vega (V64-6/V5-3/V4-1, Sandro De Paiva) var veldig bra til seier i Oslo Cup. Han er en kjempegod hest som trives godt på tung bane. Det er litt tilfeldig at han ikke har startet siden Oslo Cup. Han får et tettere løpsprogram nå på høsten og skal kjempe i toppen i et meget sterkt felt. Distansen kan være litt kort, men 1800 meter på Øvrevoll på en litt tung bane kan gå bra. 

– 8 Like A King (V64-6/V5-3/V4-1, Jacob Johansen) er også en topphest som begynner å komme i god form. Får stå som en outsider. 

– 8 Schamyl (V5-5/V4-3, Sandro de Paiva) ser det veldig bra ut med. Sandro (De Paiva, red. anm.) var veldig fornøyd med han tirsdag. Hesten har kommet seg bra etter Hurricanelöpning, og alt virker bra. Oppkjøringen har vært som ønsket, han har de løpene han trenger i kroppen og er i orden. Det er fint for oss at det regner litt gjennom uken. Vi ønsker oss myk bane, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.  

 

Niels: «Jeg håper vi lykkes i Sveaas»

- Wassim i Skandinavisk Mesterskap er vår beste mulighet, men jeg håper vi lykkes i Sveaas, sier Niels Petersen som har tre starthester i Gruppe 3-løpet som er V64-6; Chianti, Mozart og Slava Ukraini. Carlos Lopez, med ni Øvrevoll-championat under jockeyvesten, har valgt Mozart (Svensk Galopps bilde over på seremoniplasss på Bro Park) av disse tre. Niels Petersen (13 ganger Øvrevoll-champion på rad) og hans stall har hele 15 starthester søndag. Niels hadde ellers vinneren i Marit Sveaas’ Minneløp åtte ganger fra 2012 til 2022. 

- 8 Wassim (1. løp, Carlos Lopez) - er en veldig kapabel hest, selv om han nok ikke er den aller enkleste å ha med å gjøre. Det så vi i forkant av løpet sist. Jeg håper vi får et bra opplegg søndag, og går alt fint er han en naturlig favoritt. Vår beste sjanse søndag. 

- 9 Glendevon (1. løp, Pat Cosgrave) er en toppstammet hest med topphoppen Icecapada som mor. Han debuterer her og er en hest for fremtiden. Vi tar dette som en test og for å få erfaring. Han er bra og har mange store oppgaver på sikt. 

- 4 Soulofchess (V64-1, Carlos Lopez) er litt vanskelig å forstå seg på. Han har et veldig høyt toppnivå, men kan også være under pari ved noen anledninger. Vi forsøker med fleksible blinkers. Vi får se om det kan gi han et ekstra kick. Aphelios er en naturlig favoritt her, og vi er fornøyde med en trippelplass. 

- 4 Oche Dart (V64-2, Lorenzo Putzulu) går gode løp hver gang. Han holder fin form og var ikke mye slått av Herewegodandy sist. 

- 5 Stamford Street (V64-2, Carlos Lopez) - er Carlos’ sitt valg i løpet. Det er snakk om en hest som vi hele tiden har ventet på skal være bedre enn det han har vist. 

- 7 Herewegodandy (V64-2, Pat Cosgrave) vant sist og er i god form. Han kan mye på sitt beste.

- 9 Rockofthemountain (V64-2, Oliver Wilson) er en bra hest som har vunnet fire ganger på ni starter. Alle eiere ønsker å ha starthest på Derbydagen. Vi har fire gode hester i dette løpet som det er litt vanskelig å skille, og vi håper selvsagt at en av dem går helt til topps. 

- 2 Easywithme (V64-3, Carlos Lopez) har ikke gjort noe feil og fått en fortjent pause etter storløpsseirene tidlig på sommeren. Hun ser veldig bra ut nå, gikk alene nå tirsdag. Jeg var veldig happy med det jeg så. Det er et steg opp til Thunder Sea & co., men vi får litt vekt og velger å prøve. Hvis du ikke spiller banker i løpet, ville jeg vurdert å ta henne med. 

– 2 Cotton Eye Joe (V64-5/V5-2, Carlos Lopez) har ikke løpt opp mot sitt beste i år. Vi forsøker oss på 1600 meter denne gang for å få litt fart i kroppen før Breeders’. Han er god nok på sitt beste. 

- 12 Gravity (V64-5/V5-2, Lorenzo Putzulu) har utviklet seg veldig fint i år, men han har litt mer vekt nå. Vi drar derfor litt fordel av å bruke lærling. Det kan gi et positivt utslag. Han er god nok til å vinne. 

- 5 Mozart (V64-6/V5-3/V4-1, Carlos Lopez) er en hest som jeg alltid har hatt tro på og som har tatt store steg i år. Han gikk godt i seiersløpet på Klampenborg, Carlos Lopez velger å ri ham. Det må jeg i prinsippet støtte han i. Hesten er i meget god form. Det er et meget sterkt felt, og jeg skulle gjerne unngått så mye regn, men Mozart er veldig bra. 

- 12 Slava Ukraini (V64-6/V5-3/V4-1, Pat Cosgrave) er også en topphest. Han har i likhet med en del andre hester på stallen hatt utfordringer med sykdom i år. Han kom fra Oslo Cup i dårlig forfatning, og vi valgte å starte han i Danmark siden han er en tung hest som trengte å få et løp i kroppen. Han har nok gått klart frem etter det løpet og må regnes som en outsider. 

- 4 Chianti (V64-6/V5-3/V4-1, Ulrika Holmquist) trives nok et hakk bedre på dirt. Jeg tror heller ikke myk bane er til hans fordel. Men vi ønsker å være med i Sveeas, så får vi se hva utfallet blir. 

- 1 Exit To The Moon (V5-5/V4-3, Pat Cosgrave) har slitt med sykdom i løpet av sesongen. Han har gjort noen veldig gode løp, men har også skuffet oss ved enkelte anledninger. Han gjorde ikke noen god figur i Derby Trial. Det er enkelte hester her jeg synes det blir vanskelig å slå. Vår hest tilhører en outsidergruppe bak dem. 

- 4 Smazing (V4-4, Carlos Lopez) er stabil, var god sist på Bro Park, holder bra form og så fin ut på gresset tirsdag. Blir det for tungt, er jeg redd 2400 meter kan bli litt langt, men vi håper å avslutte løpsdagen på en god måte, uttaler Niels Petersen.

 

Annike: - Han har ikke sviktet oss på gress

Hun har 14 hester på stallen. Trener Annike Bye Hansen sender ut syv, fem og en halv av dem eid av Hans Sköld og Väsby Häst AB. Med A-laget i startboksene sikter Annike seg selvfølgelig inn på vinnerpaddocken. Gjerne flere ganger. Førstejockey Elione Chaves er i superform og vant tre løp på Jägersro fredag. Fra Annikes stall kommer Aphelios (V64-1, Eirik Stenhaugs bilde over med Elione Chaves på ryggen) som var en 59-prosenter og dagens største i V64 i et tidlig forhåndsspill lørdag ettermiddag.

- 1 Aphelios (V64-1, Elione Chaves) har ikke sviktet oss på gress. Ubeseiret på det underlaget i Skandinavia. Denne hesten ser veldig spesiell ut. Er innmari bra på speed. Det kommer helt sikkert til å gå styggfort i dette løpet. Spørsmålstegnet er baneunderlaget. Tungt; der er vi ikke helt sikre.

- 3 Youonlyliveonce (V64-1, Silvestre De Sousa) er god nok til trippel. Men du vet aldri hvilket humør denne hesten er i. Har blitt nummer to 17 ganger.

- 11 Tambora Queen (V64-2, Elione Chaves) får egentlig en test her, 1170 meter. Har ikke vært ute på så kort distanse siden hun var 2-åring. Hvis det blir skikkelig tungt, er det en fordel. Vant på 1370 den 25. juli.

- 4 Takeko (V64-3, Elione Chaves)
skal ha en bra sjanse. Har tre andreplasser i år, håper ikke det blir en vane.

- 1 Admiral De Vega (V64-6/V5-3/V4-1, Silvestre De Sousa)
har kapasiteten. Med et bra løp skal han være i nærheten. Har stått på 94, 91 i formtall nå.

- 11 Hard One To Please (V64-6/V5-3/V4-1, Elione Chaves)
har fordel av krevende forhold. Vant Sveaas-løpet i fjor og er kapabel til å vinne igjen. Tror ikke han er noe dårligere enn Ami De Vega. Dette er et  kjempeflott løp. Pass også på Mozart fra Niels Petersen. Hard One To Please er en langtgalopperende hest som må unngå trafikkproblemer siste 800 meter. Han har hatt hva jeg vil karakterisere som tre uheldige løp nå. Det har blitt for mye kål. Vi håper på klaff søndag; hesten er som sagt god nok til å vinne.

- 13 If He Says So (V5-5/V4-3, Elione Chaves) har forbedret seg hele veien. Jeg føler at vi har en bra sjanse til å vinne Derby. Det vil overraske meg om han skulle ha problemer med gresset. Var treer på gress 17. mai på en distanse som var for kort og en bane som var for hard. Slått tre lengder. Har forbedret seg hele veien. Det skal være litt å gå på, sier Annike Bye Hansen.

 

Silja Støren: - Optimus Bling bestemmer selv

Hun starter elleve hester søndag. I Derby-løpet sender trener Silja Støren ut to fra Bling Enterprise; All Star Bling og Optimus Bling. Sistnevnte, med Carlos Lopez, kan være tethesten. – Optimus Bling bestemmer selv, det er ingen vits i å krangle med han, sier Silja om hesten som er en outsider i årets viktigste løp på Øvrevoll.

- 3 All Star Bling (V5-5/V4-3, Maikel Narvaez Bravo)
skal passes litt. Fungerte veldig fint i Derby-galoppen. Dette er en hest i fremgang med fine oppgaver utover, bl. a. Oaks. Står hver meter av distansen. Jeg har to fine hester i Derby.

- 11 Optimus Bling (V5-5/V4-3, Carlos Lopez) har ikke noe problem med en eventuell tung eller bløt bane – hvis det skulle bli det søndag. Jeg har alltid sagt at han skal ha en myk bane. Dette er en sterk hest. Om han skal gå foran? Optimus Bling bestemmer selv, det er ingen vits i å krangle med ham. Broren Our Last Summer vant Derby fra fronten (2016, Niels Petersen/Elione Chaves, red. anm.).
Han har en høy cruising speed. Og er «lightly raced», mine to kommer friske inn i Derby. Men dette er et veldig tøft løp. Vi prøver – og vi går for seier, sier Silja som også nevner 5 Empress Bling (Maikel Narvaez Bravo, V5-2/V64-5) og 1 Carrara (V4-4, Maikel Narvaez Bravo) som vinnerkandidater søndag.

 

Tror mest på Grey Runner
Nathalie Mortensen har fire starthester i dag, da inkluderer vi 3 Grey Runner i V5-4/V4-2 som står i Bodil Blomqvists navn, men står oppstallet hos Nathalie/Annette Stjernstrand. Det er også hesten Nathalie blinker ut som den beste sjansen:
- 3 Grey Runner (Nicolas Vega, V5-4/V4-2) bør ha en god sjanse Distansen kan være litt kort, men på tung bane skal det være greit. Kan gå både forfra og bakfra.
Når det gjelder 8 Valence (V64-5/V5-2) er han  kommet ned i handicap. Også tilbake på 1600. 66 kilo har gått greit på en lettere bane. Håper han går et bra løp i dag.
Men kanskje 11 Maremma (V64-5/V5-2, Annie Nilsson Lindahl) er kanskje en bedre sjanse? 1400 sist er for kort, 1600 meter nå. Hun forbedrer seg hele tiden.
8 Astron (V64-2)
 var bra sist, men det er penger som er målet, sier Nathalie til ovrevoll. no kl. 10.00 i dag.

Spent på Nope Never
Are Hyldmo er naturlig nok spent på 6 Nope Never (V5-5/V4-3, Jacob Johansen) i Norsk Derby.
- Hvis det fungerer kan han vinne, sier Are til ovrevoll.no. Han rangerer 2 My French Dream (V4-4, Elione Chaves) foran 5 Atticus (V4-4, Jacob Johansen) i V4-4-finalen. Det gjør jeg på baneforholdene. My French Dream er god nok hvis det klaffer for ham. Men også Atticus kan være god nok, men han klappet sammen i Derby i fjor på en krevende bane, sier Are.