Dobbel til Jan-Erik og Sandro på Bro

Skrevet av Tom W. Johannessen,  19.08.2024
Artikkelbilde
Crystal Love, her i vinnerpaddocken etter Amacitalöpning, har nå to seire på tre starter. Flere følger for en ny topphoppe fra Neuroth-stallen. Foto: Svensk Galopp

Neuroth-stallen går som toget. Søndag tok Jan-Erik Neuroth en dobbel med Crystal Love (Amacitalöpning) og Seneschal (SM Classic) på Bro. Sandro De Paiva satt på begge vinnerhestene.

* Jan-Erik har nå mer enn mektige 37,5 i seiersprosent i Sverige som toer på trenerstatistikken etter Lennart Reuterskiöld jr. Neuroth-duoen vant med til sammen 12 lengder søndag. Begge seirene var verdt 112.500 svenske kroner.

*  Sandro de Paiva har ridd ti vinnere i Sverige i 2024 og har 26,3 i seiersprosent. Stillingen i toppen av den svenske jockeystatistikken: Elione Chaves (31), Per-Anders Gråberg (25) og Angelika Berg (23).

Fjerde Perlen-seier siden 2020
Stall Perlen, som eier Crystal Love, tok den fjerde seieren i Amacitalöpning siden 2020 (Thunderey, Mystery Night, Starlight Song, Crystal Love). En trio fra Silja Støren og Bling Enterprise kom på de neste plassene:
Capitano Bling (Lorenzo Putzulu), Domdiggida Bling (Elione Chaves) og Supernova Bling (Maikel Narvaez Bravo).

Best på slutten av sommeren og høsten

Stall EOS er eier og oppdretter av Seneschal (Svensk Galopps bilde over). - Han pleier å være som best på slutten av sommeren og høsten. I dag var det virkelig en fryd å se Seneschal de siste 200 meterne, sa Jan-Erik Neuroth i etterkant.

Sølv til Amason, tapte med hals

Med til søndagshistorien sett med Neuroth-øyne: Amason (Stall Perlen), som var uforklarlig anonym i Dansk Derby, var denne gang det motsatte. Han var slått hals av Anno (Ulrika Holmquist/Ylva Brandt, Elna Björklund og Svensk Galopps bilde over) i Jockeyklubbens GP og fikk 100.000 svenske kroner for sølvet.
Anno var feltet minst spilte hest med 71 i handicaptall på likevekt mot hester på 80 og like under i handicap.
Det er med andre ord ikke bare å regne seg frem til vinnere.

* Patrik Wahl-duoen New England og News Ahead tok de to første plassene i SM for 2-åringer søndag.

* Lorenzo Putzulu, lærling på Øvrevoll, vant sprint-SM med Röde Baronen for Vanja Sandrup. Han ble også toer i Amacitalöpning på ryggen av Capitano Bling.