Det er over nå, en stor takk til "Duca"!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  26.08.2024
Artikkelbilde
Duca Di Como og Cathrine Erichsen. "Duca" vant 22 løp i karrieren og hadde en seiersprosent på 56. Foto: Eirik Stenhaug

Så er det over. Polar Cup søndag ble karriereslutt for 9-årige Duca Di Como. – Han har gått sitt siste løp, sier trener Cathrine Erichsen til ovrevoll.no.

   
* Hun er trist og lei seg. Cathrine gråter nå. Det burde hun ikke ha gjort etter en Derby-dag der hun ble mestvinnende trener med en foreløpig topplass på statistikken.  

Cathrine: - Vi prøvde
- Det er en dynamisk strupehodekollaps som er blitt verre med årene. Vi prøvde, men etter løpet tok eierne i Stall Como og jeg beslutningen. Nå skal vi finne et godt hjem til «Duca», sier Cathrine om hesten som har vært et ruvende flaggskip for henne og hele den skandinaviske galoppen.

Vant fra 97 i formtall
Han vant sin siste seier i Nickes Minneslöpning på Bro Park den 17. september i fjor fra formtall 97. God på gress, men aller best på dirt. Der var han kongen. Med fart, temperament og karisma, har "Duca" vært Skandinavias svar på USA-stjernene og frontrunnerne Knicks Go og ubeseirede Flightline.
Det blir vanskelig, veldig vanskelig, å finne en erstatter.
Så god var hesten som møtte sin siste sesong med ett øye.   

18 Chavez-seire på "Duca"

Irskfødte «Duca» vant debutløpet på Øvrevoll den 26. april 2018 på Øvrevoll med 7,5 lengder.
Jockey: Sandro De Paiva som også satt på Duca Di Como i det som ble det aller siste løpet.
22 seire på 39 starter gir mer enn mektige 56 i seiersprosent. Elione Chaves var 18 ganger i vinnerpaddocken med «Duca», Sandro De Paiva og Carlos Lopez to ganger hver. Svensk Galopps bilde over viser den siste seieren på Bro Park i Nickes Minneslöpning den 17. september i fjor. 

* Duca Di Como gikk til topps i Nickes Minneslöpning fem ganger, Polar Cup tre ganger og Pramms Memorial tre ganger i årene 2021, 2022 og 2023. Han løp inn 6,82 millioner kroner i karrieren og var 2000 Guineas-vinner på Øvrevoll i 2018. 


A SUPERSTAR IN THE MAKING. Da karrieren startet: Vi er i 2. løp på Øvrevoll den 26. april 2018. Duca Di Como debuterer for Stall Como og Cathrine Erichsen - og vinner et maidenløp over 1600 meter med 7,5 lengder. Sandro De Paiva er seiersjockey. Ingen dårlig symbolikk i "Duca"s startnummer 1. Han vant 22 løp og åpnet med tre strake.
Foto: Hesteguiden.com