Den satt! Hilsen Niels, Ulrika, og Chianti!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  25.08.2024
Artikkelbilde
FULL KLAFF! Chianti i vinnerpaddocken etter Marit Sveaas Minneløp. Smilende tilstede; trener Niels Petersen og jockey Ulrika Holmquist. Foto: Hesteguiden.com

Niels Petersen hadde tre hester i Marit Sveaas Minneløp (Gruppe 3). Chianti var tredjevalget av disse. Men han trosset rank’en og holdt knallsterkt inn til seier for jockey Ulrika Holmquist.

Hun sørget dermed for den første kvinnelige jockeyseieren i dette tradisjonsrike løpet til minne om Marit Sveaas V64-6). – Oj, det visste jeg ikke, sa seiersjockeyen.

Niende i Sveaas til Niels
Ved siden av henne på seremoniplass stod en overrasket seierstrener som vet hva det vil si å vinne dette storløpet. Niels Petersen tok den niende Sveaas-seieren; den første med Bank Of Burden i 2012 som gjentok i 2014. - Dette var en morsom seier. Stallen setter veldig pris på den. Jeg var ikke veldig optimist på grunn av banen. Men seieren var utrolig velfortjent, uttalte Niels og hadde eierne i Miga Horses A/S i tankene.

* Niels Petersen tok med denne seieren tilbake tetplassen på trenerstatistikken - som han mistet igjen senere på dagen. Førstepremie i Marit Sveaas Minneløp: 650.000 kroner.

* Chianti, som startet tre ganger i Bahrain i 2022 og 2023, har nå åtte seire på 25 starter. Kontoen er velfylt, den nærmer seg to millioner kroner. Chianti skal i utgangspunktet være best på dirt hvilket treneren fortsatt mener er den riktige vurderingen av baneunderlaget den franskfødte hesten foretrekker.  
Hard One To Please (Annike Bye Hansen/Elione Chaves) ble toer, slått en halv lengde. Deretter fulgte favoritten Ami De Vega (Jan-Erik Neuroth/Sandro de Paiva).


* 31-årige Ulrika Holmquist er opprinnelig fra Göteborg, men har vært Stockholmsbasert i mange år. Hun var i lærling fra 2014 på New Zealand og var tilbake i samme land i vinter. Der ble hun tredje i et Gruppe 1-løp med en 156-oddser. Ulrika har ett championat på Bro Park i 2021 og leder også i år på Bro. Søndag tok hun karrierens største seier.
Tidligere regnet Ulrika 2000 Guineas-seieren i Sverige i 2019 med Arbianranta som sin største. Hun har ellers ridd løp i ti forskjellige land. Red for for sjette gang i Norsk Derby der hun nå ble fjerde med Patrick Wahls hoppe American Lily.

Ulrika Holmquist til ovrevoll.no med en dags avstand til stortriumfen: - Dette var min første seier i et Gruppe-løp. Jeg har fått mange gratulasjoner, også internasjonale. Jeg var rørt og emosjonell da vi kom i mål! Jeg visste det kunne være litt langt for ham. Men jeg så at Elione (Chaves red. anm.) og Hard One To Please hadde "svårt" med å komme helt opp på siden. Da trodde jeg det kunne gå, han hadde mer å gi! Hva Niels sa med en gang etterpå? Fy fa'n så bra! 

* Det ble en jackpot i V64-spillet, 668.038 kroner, som går videre til Jägersro 1. september. Chianti var et 9. valg i V64. Utbetalingen for fem rette ble 44.947 kroner. 5,50 gjenstående kuponger fikk altså nådestøtet av Chianti. Samtlige hadde streket for favoritten Ami De Vega.