DE TRE BESTE SJANSENE SØNDAG

Skrevet av Tom W. Johannessen,  22.08.2024
Artikkelbilde
SUPERDUO: Aphelios og Elione Chaves er ubeseiret på gress i Skandinavia. Fire starter; to på Bro, én på Øvrevoll og én på Klampenborg. Her fra Derby-galoppen tirsdag. Dette mener trener Annike Bye Hansen er hennes beste sjanse søndag. Foto: Eirik Stenhaug

De tar utfordringen. En trenerkvartett har rangert sjansene foran Derby-dagen. Her er hva Jan-Erik Neuroth, Annike Bye Hansen, Cathrine Erichsen og Niels Petersen tror i forkant.

* Niels Petersen har 13 strake trenerchampionat på Øvrevoll og leder også i år. Men det er jevnere enn vanlig; Cathrine Erichsen er klistret i rygg på Niels; bare noen tusenlapper skiller. Og den som samler mest gull på Derbydagen, kan fort ha avgjort kampen om årets championat.

* Ellers er det grunn til å merke seg at ingen i vår trener-enquete toppranker sine Derby- eller Sveaas-hester. Det betyr ikke at de mangler tro, men at én annen starthest plasseres høyere i sjansevurderingen. 

* Både Jan-Erik Neuroth (Imra) og Cathrine Erichsen (Rosemary's Baby) blinker ut hesten de sender ut i Drømmemilen (V64-4/V5-1) som sin beste sjanse søndag. Her blir det match!  

* Klarest og minst nølende i sin vurdering var Jan-Erik Neuroth. Både Niels Petersen, Annike Bye Hansen og Cathrine Erichsen brukte tid på tredjehesten på rank'en. 

* Jan-Erik Neuroth har intet imot nedbør inn mot søndagen. Heller ikke Annike Bye Hansen flagger frykt for regnvær på vegne av Hard One To Please (Sveaas) og If He Says So (Derby).
Hun er derimot mer usikker på Aphelios (Polar Cup) og en eventuell tung bane. Her plasserer hun et spørsmålstegn i forkant.