Are foran Derby Trial: - Jeg håper på seier!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  07.08.2024
Artikkelbilde
Nope Never er ikke ukjent med vinnerpaddocken. Torsdag er han en klar kandidat til seieren i Derby Trial. Foto: Hesteguiden.com

Derby Trial (V65-4/V4-2) på Øvrevoll kan gi flere svar. Nope Never blir en naturlig favoritt. Trener Are Hyldmo sier seg enig. – Jeg håper på seier! sier han til ovrevoll.no.

* Stall Lilleville var i vinnerpaddocken med Nope Never på nasjonaldagen. Schamyl ble toer i det løpet. I 2000 Guineas, på Oslo Cup-lørdagen den 22. juni, lignet han en vinner da det, overraskende, stoppet opp.

– 1 Nope Never (V65-4/V4-2, Jacob Johansen) var ikke helt frisk etter løpet. Fikk ikke luft; en halsinfeksjon, sier Are om svarer «ganske sikkert» på spørsmålet om Nope Never hadde vunnet 2000 Guineas i full orden.
– Det virker som han er tilbake. Hvis han fungerer, er han en naturlig favoritt. Det er ingen garanti for at han står Derby-distansen, men Jacob (Johansen, red. anm.) mener han gjør det. Jeg tror imidikke dette i fremtiden er noen 2400-spesialist, litt kortere er bra. Når det er sagt, jeg håper og tror han er god nok til Derby-seier. Han vant for øvrig i Frankrike på 1600 meter som 2-åring. Banen som den er på Øvrevoll nå; god til myk, passer bra, uttaler Are til ovrevoll.no. Han har kun én starthest torsdag.

* Derby Trial har åtte hester til start. Silja Støren trener tre av dem. Distansen er 2160 meter med ytre sving. De tre første hestene får plass i derby-feltet. 

 

Bent Olsen: - Han er blant de tre

Trener Bent Olsen (Burt Seegers bilde over) tok sin tredje seier i Dansk Derby søndag (2008, 2015, 2024). Brigadier var seiershesten, Elione Chaves satt på vinneren. En rørt Bent tok i mot hyllesten etter triumfen (se Burt Seegers bilde over). Torsdag kommer Bent med Bartholdi i Derby Trial, også denne eies av Lone Kaj-Nielsen. Og igjen sitter Elione Chaves opp. – Han er blant de tre, sier Bent Olsen til ovrevoll.no. Med andre ord spennende info på en hest som er langt nede på rank’en.

- 5 Bartholdi (V65-4/V4-2, Elione Chaves) prøver banen foran Norsk Derby. Det er det som er viktig. Øvrevoll er en tøff bane å løpe på. Men som sagt, han er blant de tre, sier Bent Olsen.

 

Jan-Erik: - Wassim er hesten å slå

Han var skuffet over Amason i Dansk Derby lørdag. Ellers har det vært få skuffelser for treneren som var toppjockey i fjor. Torsdag har Jan-Erik Neuroth (Hesteguidens bilde over sammen med Thomas Gjelsås) én til start; Stall Perlens Theonello i 2-årsløpet. – Her er Wassim hesten å slå, sier Jan-Erik om Niels Petersen/Carlos Lopez’ favoritt.

- 1 Theonello (V65-1, Sandro De Paiva) er en 2-åring som debuterer. Hesten virker Ok, men er ikke like klar som 2-åringen jeg vant med. Theonello trenger rutine. Gardering? Ja, hvorfor ikke. Men som sagt: Wassim har form og erfaring, sier Jan-Erik Neuroth som informerer om at Zakopane, Øvrevolls dyrest innkjøpte 2-åring «er veldig sen og trolig kommer til start først i september/oktober».

 

Tenker på Gråberg, legger kabaler, Nicolaj Stott inn

Cathrine Erichsen (Hesteguidens bilde over) er opptatt av hvordan det går med Per-Anders Gråberg. Og hun jobber med de utfordringene som kommer med førstejockeyen ute av spill. Torsdagens jockeykabal er klar, neste løpsdag kommer Jacob Johansen inn. Deretter er mye uvisst. Foreløpig. Lørdag hadde hun en fin vinner i Altamiralöpning i norskoppdrettede Rosemary’s Baby (P-A Gråberg). Det har vært litt tørke, og det er ingen galopptreners favorittklima. Torsdag ser hun ut som en trener for vinnerpaddocken: - Buckyboy, Kjell Hroar og Lucky Diamond er gode sjanser. Og jeg har en spennende 2-åring i V65-1, sier hun ovrevoll.no.

- 1 Purple Ace (1. løp, Nicolaj Stott), har ikke gjort mye feil. Likte ikke banen på Bro sist. Regn en fordel for Purple Ace.

- 5 Captain Chorus (1. løp, Nora Hagelund Holm) får en gressgalopp foran Sveaas-løpet. Ned i distanse, men har fart i kroppen. Kan overraske på tung bane.

- 7 Big Chance (V65-1, Nicolaj Stott) er jeg veldig spent på i debuten. Jobber hyggelig. En bror til Leo Boy. Det er mulig Niels Petersens favoritt er for god. Men Big Chance er en veldig fin hest.

- 5 Buckyboy (V65-2, Nicolaj Stott) har et fint løp – og ser veldig fin ut. Står på 78 i handicap, har vært oppe i 83. God vinnersjanse.

- 3 Close To Perfect (V65-3, V4-1,Harry Willian Wessner) var fint med så lenge han orket sist. Det kan være litt kort. Han er droppet mye.

- 2 Kjell Hroar (V65-4/V4-2, Nicolaj Stott) er jeg veldig spent på med tanke på distansen 2160 meter i Derby Trial. Utvikler seg hele tiden. Virker å ha roet seg. Vant på gress som 2-åring. Kan vinne hvis han står.

- 2 Lucky Diamond (V65-5/V4-3, Jacob Johansen) starter tett, men jeg tror det går bra. Fleksible blinkers igjen. Distansen er fin. Det går an å håpe på seier, sier Cathrine Erichsen til ovrevoll.no




"Jeg er overrasket over at de ikke er nevnt i programtipsen"

 

Caroline Malmborg (bildet) er på plass på Øvrevoll med to hester fra stallen på Bro Park. - Jeg er overrasket at de ikke er nevnt i programtipsen. Det er litt "konstigt", sier hun til ovrevoll.no og gir med det et lite hint om at hennes hester er for lite spilt (en 4-prosenter og en 6-prosenter kl. 13.00).

- 5 Forty Love (V65-5/V4-3, Ulrika Holmquist) er ute på sin første reise - og Øvrevolls dirt-track er ny. Men distansen er rett. Og hun er billig inne. Jeg går ikke ut og sier at hun vinner, men jeg blir heller ikke overrasket om hun gjør det. Skal med på kupongen.

- 2 Secret Royal (V65-6/V4-4, Ulrika Holmquist) har vært på banen, vant i debuten for P-A. En rask hest. Hadde vært syk sist og gikk med høy vekt. Kom ikke i gang fra start. Behøvde den gjennomkjøringen. Samme som med den andre: Det er ikke sånn at jeg seier at han bare går ut og vinner, men jeg blir heller ikke overrasket om han gjør det. Beste sjansen av mine? De er ganske like, sier Caroline Malmborg til ovrevoll.no.  

SISTE OM BANEN: - Vi hadde 17 mm regn i går. Gressbanen i dag er myk, dirt'en er rask, skriver baneansvarlig René Naustdal i en sms til ovrevoll.no kl. 09.00.

DAGENS STØRSTE: 3 Wassim (V65-1, Niels Petersen/Carlos Lopez) var en 73-prosenter kl. 11.00. 

JOCKEYTOPPEN: Carlos Lopez, som vant fem løp på Klampenborg lørdag, topper på Øvrevoll med 17 seire.