«Beste sjansen? Xtara kan jeg tenke meg»

Skrevet av Tom W. Johannessen,  14.08.2024
Artikkelbilde
PARHESTER: Emelie Gustavsson og Marie Lustig, klare for Øvrevoll torsdag. Foto: Svensk Galopp

Marie Lustig tar igjen den lange veien fra Örkelljunga nord i Skåne til Øvrevoll øst i Bærum. Det gjør hun med seks av stallens 25 hester. Beste sjansen? – Xtara kan jeg tenke meg, svarer hun.

* Marie Lustig har vært vinnende trener i 203 galoppløp så langt. I år har stallens hester vunnet elleve ganger og seiersprosenten er 14, høyest i hennes trenerkarriere. Hun vant løp med Layton på Gøteborg søndag. Emelie Gustavsson, Lustig-rytter, er ledende amatørjockey både i Sverige og Norge i øyeblikket. Hun har vunnet åtte løp i 2024 og har 17 i seiersprosent.

Her er Maries vurderinger av hester og sjanser torsdag:

- 1 Xtara (V5-1, Alina Öhgren, 18-prosenter kl. 12.00, red. anm.) var veldig bra på Gøteborg søndag som treer. Alina opp nå, er ikke vanskelig å ri. Jeg har litt tro på ham.
Red. anm.: Xtara, nå åtte år, står på 73 i handicap. Var oppe i 85 siste gang den 31. mai 2020.

- 4 Mudawy (V5-1, Emelie Gustavsson) har det vært litt problem med i år. Har blant annet hatt lang pels og ikke sett bra ut. Nå ser han finere ut. Jeg håper det løsner snart. Ikke veldig lett å skille mine, kanskje Xtara?

- 4 Khurshed (V5-3/V4-1, Emelie Gustavsson) var «jättebra» i Göteborg sist på en dag der mange av mine ikke likte banen. Khurshed «mår bra», og dette er et fint løp for ham. Bør kunne være med der fremme. Absolutt.

- 5 Gran Valor (V5-4/V4-2, Emelie Gustafsson) ser bedre ut enn før i år, men det blir «svårt» å gå ut og vinne.

- 4 Clauses Sheikh (V5-5/V4-3, Harry Willian Wessner) var ikke bra i Göteborg. Mistet litt kontakt, og da går det ikke. Ellers våger jeg ikke å si og tro for mye.

- 11 Misszou (V4-4, Emelie Gustavsson) kjøpte jeg fra Bent Olsens stall i Danmark. Har gått to 900-metre, blåste ikke etter det siste løpet. Har vært veldig nervøs, men blir bedre og bedre nå. Om hun kan få sitt hode til å fungere, kan det bli et bra resultat. Hun blir fin etter hvert, men det er vanskelig å si noe sikkert foran denne starten. Kan mulgens være en outsider, sier Marie Lustig til ovrevoll.no.
Red. anm.: Misszou vant en 1300 meter på Klampenborg i juni i fjor fra formtall 74. Står nå på 65.

 

Annike: «Jeg tror på Tambora Queen igjen»

Hun har siktet innstilt mot Derby-dagen der A-laget ser veldig sterkt ut. Men før den tid: Torsdag sender Annike Bye Hansen ut to på Øvrevoll.  

 - 4 Mauna Queen (1. løp, Elione Chaves) er en 2-åring som jeg er fornøyd med i trening. Men jeg kan ikke de andre. Noe mer er det vanskelig å si.

- 5 Tambora Queen (V5-1, Elione Chaves) vant på gress den 25. juli (se Hesteguidens bilde over). Dirt nå. Hun har vunnet fem løp på dirt. Jeg tror på Tambora Queen igjen. En bra sjanse, sier Annike til ovrevoll.no.  

To sterke vinnerkandidater fra Niels 

Han har 13 strake championat på Øvrevoll. Niels Petersen (se Burt Seegers bilde over) leder også i år etter en litt trøblete sesong med opp- og nedturer. Seiersprosenten på Øvrevoll er pene 23, det duger. Men han jaktes tøffere i år, Cathrine Erichsen, som toer, er litt over 30.000 kroner bak på statistikken.
Niels starter to torsdag, begge har klar vinnersjanse.

- 1 Be Curious (1. løp, Carlos Lopez) er en fin 2-åring. Avsluttet fryktelig fort til tredje sist. Toppsjanse.

- 1 Medaglia (V5-2, Carlos Lopez) viste litt av det hun kan som toer i Altamiralöpning bak Rosemary’s Baby. Har et fint løp her. Det står mellom henne og hesten til Are Hyldmo, nummer 7, sier Niels Petersen til ovrevoll.no.

* Carlos Lopez topper jockeystatistikken med 18 seire. Sandro De Paiva har 13.


Buckyboy og Airtrix fra Cathrine

Cathrine Erichsen (Hesteguidens bilde over) er toer på trenerstatistikken og puster Niels Petersen i nakken. Hun starter fire torsdag og blinker ut Buckyboy og Airtrix som de beste sjansene.

- 5 Lettfeti (1. løp, Jacob Johansen) er en grei og fin 2-åring. Er ute for å lære. Men hesten er i utvikling og kan overraske. Ingen rakett ut.

- 2 Buckyboy (V5-1, Jacob Johansen) hadde for mye å plukke opp sist. Er veldig bra på dirt. Nede i 77 i handicap nå. Starter med en god sjanse.

- 9 Airtrix (V5-5/V4-3, Jacob Johansen) er pigg og fin. 2400 meter og mykt gress er fint for ham. Står hver meter. Jacob har ridd ham én gang i Danmark. Regnes i toppen.

- 7 Charlie Boy (V4-4, Jacob Johansen) prøver igjen. Skal ikke mye til før det løsner, men jeg skal se det først. Overkommelig lag, med på gardering, sier Cathrine Erichsen til ovrevoll.no. 

* OM BANEN I DAG: - Den er målt til 5,4/myk. Og dirt'en er rask. Hvis det begynner å regne på ettermiddagen i dag, vil forholdene forverres. Da blir gressbanen dyp, og dirt'en "sloppy," melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no kl. 12.00.

Fra yr.no den 15. august/Øvrevoll:


OM DERBY: * Det er nå klart at Nicolaj Stott rir Kjell Hroar for Cathrine Erichsen i Norsk Derby. Stall Birgitta eier. Kjell Hroar står nå på 83 i handicap og var sist toer i Derby Trial på Øvrevoll etter Optimus Bling.

SISTE: Den danske Derby-vinneren Brigadier starter sannsynligvis ikke i Norsk Derby. - Jeg vil ikke tro det. Han går til Breeders' i Sverige. Men jeg vil gjerne vinne et Norsk Derby, sier trener Bent Olsen til  ovrevoll.no.